CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A szélsőjobb mehet, a tények letiltva az önkormányzat hírportálján?

2012. december 12. 00:05 - csú

Bayer Zsolt karikatúra_1.jpgA csepel.hu hírportál eddigi, önkormányzaton túli eseményeket bemutató hírei közé csak az MSZP-t negatívan láttató cikkek, a szélsőjobboldali véleményeket valló Bayer Zsolt írásai, illetve Orbán Viktor, a Kedves Vezető megnyilatkozásai, tettei, az azok nyomán felvirágzó ország képei fértek bele. - Így összegzi véleményét VOX, aki gondolatait egy  hír ismertetésével kezdi:

Orbán a legrosszabb miniszterelnök. Nem én állítom. Nem is akárki. A TÁRKI! Azaz ezt az eredményt adta közre, a Tárki Társadalomkutatási Intézet, az általa készített, novemberi, országos reprezentatív felmérés adatait összegezve.

A közvélemény kutatás szerint az ötfokú skálán adott értékelések átlagpontszáma – a rendszerváltás óta megválasztott kormányfők esetében –, a következő: az 1-2 helyen, holtversenyben, Antall József és Horn Gyula áll 2,89 ponttal, őket követi Bajnai Gordon 2,79, majd Orbán Viktor első kormányzása 2,76 ponttal. A sorban  Medgyessy Péter és Boross Péter következik, átlag 2,70, illetve 2,65 ponttal. Utolsó előtti Gyurcsány Ferenc 2,39-el, majd az utolsó Orbán Viktor jelenlegi kormányzása, mindössze 2,35 ponttal. A megkérdezettek 57 %-a egyest vagy kettest adott Orbánnak, míg Gyurcsánynál ez a szám csak 52 %. A válaszadók pártpreferenciái alapján a Tárki megállapítása, hogy még a Fidesz-KDNP híveinek körében is csökkent a jelenlegi kormányfő osztályzata. Már csak tízből hatan tartják jónak Orbán Viktor második kormányzását.

Szerintem a közügyek iránt érdeklődők többsége olvasta a fenti adatokat. Akkor miért foglalkozom velük? Mert csak két napilapban, a Népszabadságban és a Népszavában, illetve az internetes hírportálokon olvashatóak. A csepeli jobboldaliak egy része ezeket valószínűleg nem olvassa. A Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap, e két kormánypárti sajtóorgánum meg nem írt semmit a Tárki közvélemény kutatásáról. Az önkormányzat honlapjától, a csepel.hu-tól és a csepeli Fidesz által működtetett hírblogtól, meg nem vártam és várom el, hogy egy ilyen hírt közöljön. Szerkesztőjük – véleményem szerint –, nem tartozik azok közé, akik nyitottak lennének az emberek véleményére, az ország nemcsak narancssárga színű szemüvegen keresztül bemutatott helyzetére, a saját pártjukat és kormányukat érintő kritikákra.  A hírportál eddigi, önkormányzaton túli eseményeket bemutató hírei közé csak az MSZP-t negatívan láttató cikkek, a szélsőjobboldali véleményeket valló Bayer Zsolt írásai, illetve Orbán Viktor, a Kedves Vezető megnyilatkozásai, tettei, az azok nyomán felvirágzó ország képei fértek bele.   

Nem hiszem persze, hogy változni fog a Tárki közvélemény kutatásának, illetve eredményének hatására a helyzet. Mégis optimista vagyok. Az erő egyre inkább a változást akarók oldalán van.

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr44960056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása