CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ugrott 700 millió forint Csepelről!

2013. január 25. 07:59 - csú

Borbély-Németh_1.jpgForint milliók és százmilliók repkedtek erre, arra tegnap Csepelen a késő délutáni homályban, miközben az adófizetők, a munkát keresők hazafelé ballagtak vagy a gyerekért mentek az óvodába, iskolába. Sokan már a vacsorát főzték. Mi eláruljuk, hogy Csepel fideszes városvezetői mit főztek ki a képviselő-testületnek nevezett, boszorkánykonyhának aligha tekinthető gyorsétkezdében.

Milliók. - Értesülésünk szerint az újabb csepeli műbalhé neve: lakossági konzultáció. Egyre dráguló konzultáció az elúszott fedett uszodát pótló Fidesz-javaslatról.  Novemberben még ötmillió forintba került volna, tegnap már nyolc millió kellett a konzultálni vágyó Németh Szilárdnak. Nem akarjuk fokozni az izgalmakat és kétségek között hagyni olvasóinkat, ezért már most eláruljuk: a plusz három milliót is megszavazták a mamelukok.

Százmilliók. - A 33-as lett a nyerő tegnap a Szent Imre téri polgármesteri hivatalban. A Csepel újság értesülése szerint a csütörtöki képviselő-testületi ülés kezdete előtt néhány betévedt érdeklődő fogadásokat kötött. Arra tippeltek, hogy meddig fog tartani a vita, mikor ér véget a tanácskozás. Volt aki gyors befejezésben bízva két órát, más 3 órát jósolt, hiszen 14 napirend szerepelt a meghívón. A végeredmény: a délután öt órára meghirdetett rendkívüli ülést Németh Szilárd polgármester 17 óra 33 perckor berekesztette.

Harminchárom perc elegendő volt arra a 19 képviselőnek, hogy felelősen döntsön 14 napirendről, több száz millió forint sorsáról. Így átlagosan 2,35 perc jutott egy-egy témára. Lapunkat úgy tájékoztatták, hogy ez a 33 perc elegendő volt arra is, hogy a Fidesz-kormány a fideszes fővárosi önkormányzati vezetéssel együtt csepeli fideszes városvezetők és fideszes képviselők jóváhagyásával forrásmegosztás címén 700 millió forintot elvegyen Csepeltől; a kerületi mameluk-gyülekezet gombnyomással eladásra előkészítse a Kis-Duna parti Hollandi úti ifjúsági tábor területének egy részét; nyolc lakást adjon át a rendőröknek; engedélyezze egy háziorvosi rendelő magáncélú használatát, és módosítsa, kijavítsa, jóvátegye, amit korábban elfuserált három önkormányzati intézmény alapító okiratánál.

A fideszes falkaforradalmi gombnyomogatók újra hitet tettek amellett, hogy – választási ígéretükkel ellentétben – nem akarnak fedett uszodát építeni, helyette inkább arról akarnak konzultálni a lakossággal, hogy ugye nem akarnak fedett uszodát, hanem inkább utat akarnak (mintha a kettő kizárná egymást). Még senki sem tudja, mikor és hogyan lesz a konzultáció, de az már biztos, hogy drágább lesz mint azt novemberben elhatározták. Két hónapja még ötmilliót kóstált az uszodáról lebeszélő konzultáció, tegnapra rájött Németh Szilárd, hogy az kevés, és még megszavaztatott hozzá plusz három milliót. Miért pont hármat? Erre sem ő, sem más nem adott választ, de ez a falkaforradalomtól felhevült fideszes gombnyomogató betanított közmunkásokat egyáltalán nem zavarta az igen-gomb megnyomásában. Így most már nyolc millió forintért lehet majd konzultálni egymilliárd forint sorsáról (amelynek forrása, persze az „északi pénz”). 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr335042277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magánzó és kamikáze 2013.01.25. 12:10:50

Nyilván el kell adni az Ifjúsági tábort, aztán a strandot is, szerintem a kajak telep is kurva jó helyen van - a Mentsük meg a Kis-Duna partot egykor igen aktív egyesület meg majd nem tudom...
Egyébként tudja valaki, hogy momentán mi is van a Napközis táborral?
süti beállítások módosítása