CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli kettős gyilkosság: nem decemberben, hanem az első félévben lesz az újabb bírósági tárgyalás

2013. január 30. 19:45 - csú

Justicia-2.jpgBíróságról származó, a csepel.hu megalapozott, senki által nem cáfolt információja alapján tegnap még azt írtuk, hogy a csepeli kettős gyilkosság másodfokú tárgyalására 2013. december 11-én és 12-én kerül sor a Fővárosi Ítélőtáblán. A több mint négy éve tartó büntetőügy ilyen - sokak által érthetetlenül időhúzónak minősített - alakulásához nem fűztünk kommentárt. A többszörösen tragikus ügy ismét meglepő  fordulatot vett. Az új verziót, a leghivatalosabb hírforrás, a Magyar Távirati Iroda információja alapján változtatás nélkül közöljük:

"Budapest, 2013. január 30., szerda (MTI) – Már az első félévben másodfokú tárgyalást tart a csepeli kettős gyilkosság ügyében a Fővárosi Ítélőtábla – közölte a táblaelnök szerdán az MTI-vel. A csepel.hu hírportál előző nap azt írta, hogy decemberre tűzték ki a másodfokú tárgyalást.  Lukács Zsuzsanna aznap nem cáfolta.információt.

Az ítélőtábla elnöke a tárgyalás korábbi megkezdését azzal indokolta, hogy a kérdéses ügy többszörösen is soron kívülinek minősül.
"A táblán az a gyakorlat, hogy egy ügy beérkezésekor nyomban kijelölik a tárgyalás várható időpontját annak érdekében, hogy az azonos időben érkezett ügyeket a tanácsok megközelítőleg ugyanazon intervallumban tárgyalják" - mondta.
Ez az időpont azonban változhat, mert a később érkezett ügy soron kívülinek vagy kiemeltnek minősül, és ezért megelőzi a korábban érkezettet, illetőleg ez utóbbi valamilyen oknál fogva kiesik a sorból vagy hátrébb sorolandó - fogalmazott Lukács Zsuzsanna.
Közlése szerint a Fővárosi Ítélőtáblára most érkező büntetőügyekben általában az év végére, jövő év elejére tudnak csak tárgyalásokat tűzni. Az ide érkező másodfokú büntető ügyek harmada azonban kiemelt ügy, továbbá vannak más ügycsoportok is - például ahol előzetes letartóztatásban vannak a vádlottak, vagy ahol megismételt eljárásról van szó, vagy ahol gyermekkorú a sértett -, amelyeket a törvény kötelező rendelkezése folytán szintén soron kívül kell kitűzni - tette hozzá.
A 2009. január 7-én történt kettős gyilkosság miatt Kun Tamást és Deme Gábort tavaly júniusban ítélte életfogytiglani szabadságvesztésre a Fővárosi Törvényszék azzal, hogy Kun 40, Deme 32 év múlva szabadulhat leghamarabb. Az elsőfokú döntés ellen az ügyészség súlyosításért, Kun esetében tényleges életfogytiglanért, a vádlottak és védőik viszont felmentéséért fellebbeztek, így került a büntetőper másodfokon a Fővárosi Ítélőtáblára.
Az eljárás adatai szerint az alapítványi Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában elkövetett kettős gyilkosság hátterében az áll, hogy az egyik áldozat, Takács József rájött Deme Gábor iskolaigazgató sokmilliós pénzügyi visszaéléseire, és ezért vizsgálatot indított, majd ezzel összefüggésben felmerült, hogy Demét eltávolítja az iskolából és a rendőrséghez fordul. Ekkor Deme, hogy a sikkasztás napvilágra kerülését megelőzze, az iskola gondnokával, Kun Tamással elhatározta, hogy megöli az alapítványi vezetőt. Az elsőfokú bíróság minden kétséget kizáróan csak annyit látott bizonyíthatónak, hogy Deme bűnsegédje volt a kettős gyilkosságnak.

MTI 2013. január 30., szerda 15:47"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr945053732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása