CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Meghátrált a csepeli Fidesz! Már nekik is kell az SZTK...

2013. február 02. 05:55 - csú

SZTK-OK-kérdős_1.pngA Csepel újság tegnap közölte: Vége a Fidesz-sunnyogásnak, mellébeszélésének! Hétfő délben Dobák István szocialista frakcióvezető-helyettes előterjesztése alapján rendkívüli képviselő-testületi ülés lesz  az SZTK sorsáról. Az MSZP azt javasolja: a csepeli SZTK maradjon a csepelieké! 

A kerületi Fidesznél ezt követően riadót és visszavonulót fújtak. A képviselő-testületben jelenleg kétharmados túlerőben lévő falkaforradalmi alakulat - vezéreivel az élen, óriási csatazajjal, gyalázkodás, visszafelé mutogatás közben - prüszkölve, dühöngve, de meghátrált.

Az MSZP, a DK, és az LMP kezdeményezése, a Csepel újság híradása, a spontán demonstráció-szervezés híre megtörte a kerületi Fidesz-vezérek hallgatását. Borbély Lénárd - aki jó fideszes szokás szerint funkcióhalmozóként egyszerre alpolgármester, a Fidesz-frakció vezetője és országgyűlési képviselő is - közleményt tett fel a hivatalos szócsőre, a csepel.hu-ra. Ebben -szintén fideszes szokás szerint - jó adag szoci-gyalázás, visszafelé mutogatás kíséretében néhány sort a lényegre is szánt. Ezt írta: "A csepeli önkormányzat vezetése olyan döntést készít elő, amely a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat Szakorvosi Rendelőintézet saját kézben tartását és működtetését javasolja. Az erről szóló felelős képviselő-testületi döntést akkor fogjuk meghozni, amikor minden ehhez szükséges feltétel, pénzügyi és gazdasági kimutatás elkészül." (A többi csak terjengős körítés és dühkitöréses gyalázkodás)

A Borbély-féle szövegből érezhető a fogak csikorgása, és  hatalmi gépezetük nyikorgása. Mindent megtesznek azért, hogy ne Dobák István sok tízezer csepeli véleményének hangot adó, konszenzusos előterjesztése alapján döntsenek. Sőt, lehet, hogy döntés sem lesz hétfőn, mert a kétharmados falkaforradalmi Fidesz  diszkréten tartózkodik  a szavazásnál, és így majd néhány nappal később, de még február 15. előtt  újabb képviselő-testületi ülés lesz. Olvasóinknak, a csepelieknek nem ezek a hatalmi játszmák a fontosak. Az biztos, hogy a szocialista Dobák István javaslatát - a csepeli SZTK maradjon a csepelieké! - a Fidesz már nem meri és nem is fogja leszavazni. Hétfőn vagy később, de két héten belül nem születhet más döntés, mint amit most Dobák István előterjesztése tartalmaz: A CSEPELI SZTK MARADJON A CSEPELIEKÉ!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr155057806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása