CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Retteg a kormány? Civilben vadásznak a diákokra a rendőrök

2013. február 19. 11:39 - csú

Diák-20130219.PNGA stop.hu információja: Lista alapján, a metróaluljáróban kaptak el egy diáklányt a rendőrök tegnap délután. Az Atlatszo.hu portálnak nyilatkozó hallgatót - aki nem vett részt a diáktüntetés szervezésében - öt órán át vallatták a Nemzeti Nyomozóiroda emberei.

A hétfő délutánra bejelentett hallgatói demonstráció előtt az NNI munkatársai mentek be az egyetemfoglaló diákokhoz, és igazoltatni kezdték őket. A rendőrök mindenkit ki akartak hallgatni, legfőképpen a szerintük készülő hídfoglalás részletei érdekelték őket. Az állítólag ismeretlen tettes ellen indított nyomozás oka az Index beszámolója szerint "közérdekű üzem megzavarásának előkészítése volt, mert a diákok egy híd elfoglalásáról beszélgettek". 

Az Atlatszo.hu-nak nyilatkozó Váradi Nórának, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem első éves hallgatójának története még bizarrabb. Őt akkor állította meg egy civil ruhás rendőr, amikor éppen kiszállt a metróból. A rendőr kezében a lány nevét tartalmazó papír volt. A hallgatót ezután a VI. kerületi rendőrkapitányságon öt órán keresztül faggatták, a szervezők nevét akarták volna megtudni.

A lap szerint Váradi nem kapott jegyzőkönyvet a kihallgatásról, és arról sem kapott információt, miért pont őt keresték, pont a kettes metró megállójában.  (stop.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr345091645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása