CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Adósságátvállalás: Ki fizette meg az árát? Ki fizeti meg az árát Csepelen?

2013. március 01. 01:11 - csú

Adósságátvállalók.PNGA Csepel újság értesülése szerint a képviselő-testület tegnap esti ülésén a 2013-as költségvetés elfogadását megelőző vita lezárásaként közölte Németh Szilárd polgármester, hogy Csepel adósságállományának 70 százalékát vállalja át az állam. 

A hivatalos szócső, a csepel.hu erről többek között így számolt be: "A budapesti kerületek 40%-os és a fővárosi 60%-os adósságátvállalás arányát Csepelen 70%-os mértékre sikerült emelni. Ezzel a megállapodással 644.509.046 forint banki hitel visszafizetését vállalta fel az állam – jelentette be a csepeli polgármester. A csepel.hu -n megjelentetett fotó  szerint a megállapodást az éhségmenet részveőit zaklató, gúnyoló Tállai András belügyi államtitkárral írta alá a rezsikommandó komiszárjaként babérokra pályázó polgármesterrel. Az aktusnál, mint láthatjuk, jelen volt Borbély Lénárd alpolgármester is, aki késő esti nyilatkozatában szokásához híven a szocialistákat szapulta, és újra megismételte a pénzügyi szakemberek által többször cáfolt kedvenc mondókáját: "2,5 milliárd forinttal tudtuk csökkenteni az MSZP-s vezetéstől megörökölt költségvetési hiányt". Arról egy szót sem szólt, hogy Csepelen két és fél év alatt egyetlen fejlesztést sem indítottak, kulturális és sportolási lehetőségeket bénítottak meg, rengeteg csepeli embert fosztottak meg állásától, s tették őket munkanélkülivé. Több száz köztisztviselőt és közalkalmazottat tartanak rettegésben. 

(Idóközben a Csepel újság megtudta, hogy a korábbi tervtől eltérően megemelték, és így Törökszentmiklóson szintén 70 százalékos lett a konszolídáció)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr145110844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása