CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ferenc József és Bástya elvtárs a csepeli képviselő-testületi ülésen

2013. március 01. 07:55 - csú

Stop-129.pngCsoda történt a kerületi képviselők ülésén – jelezték lapunknak megbízható forrásból: két fideszes képviselő, Noé László és Reznicsek Zoltán is megszólalt. A többiek változatlanul ragaszkodtak a Néma Levente szerepköréhez, egy hang és egy érv nélkül nyomták az igen-gombot a polgármester engedélye után…

 „Elképesztő megcsúfolása a demokráciának, amit a Fidesz művel. A csepelieknek okoznak kárt” – adta meg az alaphangot a február 28-i csepeli képviselő-testületi üléshez Dobák István szocialista képviselő. Ezeket a benyomásokat vázolta fel szerkesztőségünknek egyik informátorunk, aki tegnap este részt vett a tanácskozáson. Mint megtudtuk, a szocialista képviselőnek jó oka volt a kezdeti kifakadásra.

A megvitatásra és döntésre váró 40 előterjesztés nagy részét csak az ülés megkezdése előtt egy nappal lehetett megismerni, és volt olyan, amelyikre csupán két órát hagyott az ülést összehívó Németh Szilárd polgármester. Képzelhetjük, milyen megalapozott, felelős döntések születtek…

A legnagyobb sikert Ábel Attila alpolgármester aratta a publikum körében: egy szót sem szólt 17 és 20 óra között. Erőt gyűjtött.  Este nyolc után látott munkához, de akkor aztán felgyorsult. A csepel.info oldalairól kiindulva a csepel.hu közbeiktatásával a magyar sajtó, média szerkesztőségeit zaklatta a szocialisták negligálásával, fideszes főnökei zsenialitásának tupírozásával, lakkozásával.

„Mesés nyár vár ránk” – ígérte Morovik Attila alpolgármester az általa jegyzett előterjesztés címével, de a rideg valóság társaságában egyelőre csak a letűnt történelmi figurákat megidéző csepeli fideszes vezéreket láthatta a közönség a Szent Imre téri polgármesteri hivatalban. Morovik alpolgármester az idős Ferenc Józsefet formálta, aki bárhol jelent meg, elmondta: „minden nagyon jó, minden nagyon szép, mindennel meg vagyok elégedve.” A szociális és egészségügyi területért felelős Morovik Attila kétségtelenül nem szaporította a szót, de ha megszólalt, akkor élményt adott a hallgatóságnak és optimizmust sugárzott. Az optimizmust sugározta, amikor megszüntette az óvodák önállóan működő költségvetési státuszát vagy zavartan keresgélte a személyes gondoskodást nyújtó ellátások új díjtételeit, meghatározta a bölcsődék nyári nyitva tartását, és – mint említettük – megígérte: mesés nyár vár ránk, de csak akkor, ha az Erzsébet-program keretében pályázatot nyújt be az önkormányzat. Be fogja nyújtani, mert a képviselők megszavazták.

Rábólintottak a kormánypárti városatyák és városanyák Csepel  2013-as költségvetésre is, miután vezéreik jól feldicsérték önmagukat. Több szerénységet elvtársak! – mondta volna Bástya elvtárs Bacsó Péter Tanú című filmjében. Helyette Csepel bástyája, Németh Szilárd inspirálta beosztottjait egy kicsit több szerénységre azt követően, hogy már csak megszokásból is szapulta a szocialistákat, ő maga kirukkolt a csepeli adósság 70 százalékos állami átvállalásával, és érzékeltette saját meghatározó szerepét az egyedülálló belügyi nagyvonalúság elérésében. Néhány óra múlva kiderült, nem áll egyedül, kár volt lódítani… 

Borbély Lénárd alpolgármester megfogadva Csepel bástyájának  fővezéri intését visszafogottan csak ennyit közölt: „Bárki bármit mond, Csepel most jobb helyzetbe kerül mint bármikor…Sikertörténetnek vagyunk részesei…Lakossági visszajelzések szerint tisztább a kerület, gyakoribb a fűnyírás…”

De ez még mind semmi, mert jött a folytatás Borbélytól: „ Jó költségvetés készült, a konszolidáció után még jobb lesz a helyzet. Több jut a sportra, megújul a Nepomuki Szent János szobra és még jut Teller Ede-szoborra is. A fiataloknak meg ott lesz a Pacha Fesztivál, amelyről sok nem tudható, csak annyi, hogy nem két fillér, de biztos jó lesz, legalább annyira mint Szuhai Erika fideszes városanya a Werner Péter vezette Városgazda Zrt felügyelő bizottságában.

Ezt is eldöntötték, meg a demokráciát is, amikor elfogadták az új SZMSZ-t, amelyből a régi fideszes változattal együtt kiirtották az interpellációt, a bizottságokban a fideszes együttműködés jegyében egyetlen szocialista képviselő sem lehet. Demokratikus és szakszerű lett cudarul az SZMSZ...

Akinek még ez sem elég, az mától vagyis március elsejétől beugorhat a Csepeli strand medencéjébe. Ezt kapják a csepeliek fedett uszoda helyett. Kicsit huzatos, kicsit hideg, de a miénk június 15-ig napi ezer forintért, aztán annak többszöröséért. Ahogy Morovik Attila ígéri – mert ígérni azt tudnak nagyon, lásd a fedett uszodát meg a kórház visszaszerzést – szóval, miként a Ferenc József-i magasságokat elérő alpolgármester jövendöli: Mesés nyár vár ránk!

 anzágo

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr945111100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magánzó és kamikáze 2013.03.01. 09:38:22

Mindenkinek, aki azt hiszi hogy ebben az országban még demokrácia van, ajánlom figyelmébe BL „Bárki bármit mond, ..." szavakkal kezdődő mondatát, oszt' majd eldönti.
süti beállítások módosítása