CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Becsapott királymajoriak érdekében lép fel együttesen a csepeli ellenzék

2013. március 03. 07:03 - csú

Rendőrség-kicsi_4.pngSzenteczky János, az MSZP csepeli szervezetének elnöke, önkormányzati frakciójának vezetője saját weblapján számolt be arról, hogy a királyerdeiek régi, jogos panaszát akarják orvosolni; a felzaklatott emberek nyugalmát, a közrend védelmét rendőrségi körzeti megbizotti (kmb-s) iroda felállításával szeretnék elérni. Az önkormányzat ellenzéki pártjai ennek érdekében rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezték, hogy így szólítsák fel Németh Szilárd polgármestert tavalyi ígéretének betartására a kmb-s iroda létrehozására. Szenteczky János a kezdeményezés előzményeit és célját így foglalja össze:

2012. októberében azt ígérte Németh Szilárd, Csepel jelenlegi Fideszes polgármestere a közös képviselők fórumán, hogy a Királymajori Lakásfenntartó Szövetkezet kérésének és felajánlásának eleget téve 2013. februárjáig KMB irodát nyitnak királymajori lakótelepen. Az ígéret azonban –a sok hasonló, Csepelen tett Fideszes ígérethez hasonlóan– csak ígéret maradt! Ezért lépett az MSZP csepeli frakciója és készített egy előterjesztést az ügyben. A rendkívüli testületi ülés összehívására vonatkozó indítvány ma kerület leadásra – a csepeli ellenzéki képviselők egyetértésével és jóváhagyásával.

2012. októberében az önkormányzat szakmai fórumot tartott a közös képviselők napja alkalmából. A fórumon polgármesterünk elemében volt – itt sem hagyta ki, hogy néhány „keresetlen” gondolattal illesse a korábbi város- és országvezetést. Persze a tények és a történelmi ismeretek teljes hiányában – a fórumról szóló gondolataimat akkor megosztottam a honlapomon.

De szokásához híven ígéreteket is tett a Fideszes politikus. Nevezetesen, hogy –élve a helyszínen tett felajánlással– 2013. februárjáig rendőrségi körzeti megbízotti irodát nyitnak a királymajori lakótelepen. A lakóközösség azonban hiába várt – ez az ígéret is (hasonlóan például a 2012 őszéig megnyíló uszodához, vagy a csepeli kórház visszavételéhez) csak egy lett a számos teljesítetlen Fideszes ígéretek közül.

Amikor egy Internetes közösségi oldalon olvastam a Királymajori Lakásfenntartó Szövetkezet elnökének nyílt levelét nem haboztunk. Egy nap alatt sikerült egyeztetni az elnök asszonnyal, valamint a kerületi kapitányság vezetőjével és elkészítettük a vonatkozó előterjesztést. Ahhoz, hogy az előterjesztés a képviselő-testület elé kerülhessen, a helyi szabályok szerint legalább hat önkormányzati képviselő aláírásával ellátott indítvány megtétele szükséges. Ezt a mai napon összegyűjtöttük – az ellenzéki képviselők pártállástól függetlenül, kizárólag a lakóközösség érdekeit szem előtt tartva támogatták az ülés összehívását. A labda így már Csepelen a Fideszes városvezetők és képviselőik térfelén pattog. Most már rajtuk múlik, hogy a polgármesterrel betartatják-e a korábban tett ígéretét…?!

Forrás: Szenteczky János weblapja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1005113948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása