CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ózdi vízhelyzet: Három napnyi országos felháborodás után Pintér leszólt, meghátrált a fideszes polgármester

2013. augusztus 07. 17:06 - csú

Kérdőjeles-2_8.jpgHelyreállítják a szolgáltatást a lezárt közkutak nagy részén a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon - mondta a település polgármestere. Korábban Pintér Sándor belügyminiszter felkérte a helyi védelmi bizottságokat, hogy vizsgálják felül a nagy hőség miatt a tennivalókat.

Fürjes Pál (Fidesz-KDNP) kifejtette: mindenki tudja a jobb- és a baloldalon, hogy törvényesen jártak el, és mindenki kap ivóvizet. A napok óta tartó rendkívüli hőség miatt azonban változott a helyzet - tette hozzá.

Mint mondta: Pintér Sándor belügyminiszter felkérte a helyi védelmi bizottságokat, hogy vizsgálják felül a nagy hőség miatt a tennivalókat. Fürjes Pál ezért arra kérte a szolgáltatót, hogy vizsgálja felül, tegye lehetővé a szolgáltatást a közkutak nagy részén. Az ügyet a következő képviselő-testületi ülésen rendezhetik - tette hozzá.

Pintér Sándor szerdán közleményben tudatta az MTI-vel: a Borsod Megyei Védelmi Bizottság elnöke felhívta Ózd polgármesterét, hogy a rendkívüli napi átlaghőmérsékletre való tekintettel az önkormányzati döntést függessze fel, és állítsa helyre az eredeti állapotot.

A lakosság vízellátása ennek köszönhetően a rendkívüli időjárási viszonyok között is biztosított - írta a miniszter, válaszolva ezzel a szocialista Nyakó István nyílt levelére is, amelyben a tárcavezető intézkedését kérte. (Megjegyzendő, hangfelvétel tanúsága szerint a polgármester már hétfőn megígérte Nyakónak, hogy a kánikula idejére Ózd feloldja a vízkorlátozást, ám a városvezető visszatáncolt, és ahelyett, hogy szavának állt volna, arról adott arról adott ki közleményt, hogy a romatelepeken élőkért sem Gyurcsány Ferenc, sem Bajnai Gordon nem tett semmit.)

Az ózdi önkormányzat június végi döntése értelmében "vízpazarlás" miatt egyes kifolyókat elzártak, míg több csapban szűkítőket helyeztek el, így csak csordogált a víz a kutakból. A hétvégén, a nagy hőségben sorban álltak az ivóvízért Ózd főként romák lakta városrészeiben a közkutaknál.

A decemberben megkezdett felülvizsgálat eredményeként 62 közkúton az önkormányzat csökkentette a víznyomást, 27 közkutat pedig megszüntetett. Az ügy miatt több ellenzéki párt fejezte ki tiltakozását.

És közben kiderült, hogy ugyan mindenki a cigányokra mutogatott, mint akik ezer köbméterszám lopják a vizet, ám a slagot nem ők kötik a közkútra. Íme a 444.hu videója.

szerző: MTI-Népszava-444.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr525450023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása