CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nyolcszázmilliós osztalékot szavazott meg magának a felcsúti polgármester

2013. augusztus 08. 05:59 - csú

Pénzcsap-147_3.png800 millió forint osztalékot fizetett Mészáros Lőrincnek a saját és a felesége tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Kft. a 2012. évre – írja a Népszabadság a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján közzétett beszámoló alapján. Ezt az áprilisi taggyűlésen a felcsúti polgármester a feleségével szavazta meg.

Az április 30-i tag­gyűlési jegyzőkönyvben az áll, hogy Mészárosné Kelemen Beatrix a saját döntése alapján lemond a 2012. évi osztalékról Mészáros Lőrinc javára - írja a lap.

A korábban gázszerelésből élő polgármester cége 2010 óta több mint ötszörösére növelte a forgalmát: 853 millióról 4,6 milliárd forintra emelkedett a nettó árbevétele. A vállalkozás 225 főt foglalkoztat. Bérköltsége az osztalék egyötödét, 157 millió forintot tett ki tavaly, ami mintegy 137 fős átlagos állományi létszámot jelent minimálbéren.

A családi vállalkozás tavaly több közbeszerzésen indult sikerrel, így a Tápió menti csatornafektetésen, a Strabaggal közösen pedig a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás másfél milliárd forintos tenderén. Az ilyen típusú konzorciumoknál fontos a referenciát adó társaság, ám azt többnyire nem hozzák nyilvánosságra, hogy a részt vevő vállalkozások milyen arányban osztoznak a munkán.
Szerző: nol.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr425449987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Báthory Ödönke 2013.08.08. 21:32:49

Ha jól számolom, a 157 millió bérköltség elosztva 225 melós felé, az 50740 Ft. Ez most bruttó, vagy nettó? Mert ha bruttó, akkor még cifrább. És itt emlékezzünk meg arról a bácsiról, akinek a komposztját csak úgy elszállíttatta. Remélem, a 800 millából kifizeti a bácsinak a komposztot.
süti beállítások módosítása