CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Baloldali fordulat kell a "nemzeti focialista" kormány megdöntéséhez

2013. szeptember 08. 09:27 - csú

Szanyi érvel.PNGSzanyi Tibor szerint baloldali fordulat szükséges a "nemzeti focialista" kormány megdöntéséhez. Az MSZP elnökségi tagja, a párt országgyűlési képviselője ezt szombaton Budapesten, a Városligetben, Elég volt címmel megrendezett baloldali fesztiválon tartott sajtótájékoztatóján mondta.

Megfogalmazása szerint a hároméves "országdúlás" a "stadion, stadion über alles és a Románia-Magyarország 3:0" kifejezésekkel írható le leginkább.

Azt mondta, hogy a Fidesz az elmúlt három évben nem kormányzott, hanem uralkodott. A többi közt felszámolták a köztársaságot, kirabolták az önkormányzatokat, eltorzították a választási rendszert, kiiktatták a munkavállalói jogokat, beszántották a sajtószabadságot, klerikalizálták az iskolákat, általánossá váltak az éhbérek, az egekbe szöktek az üzemanyagárak, kirabolták a nyugdíjkasszát, hazavágták a kiskereskedelmet és leírták a fogyatékkal élőket.

Ezzel párhozamosan hazudtak reggel, délben, este, "közgépesítették a közbeszerzéseket", a "kedves vezető haverjai" féktelen gyarapodásba fogtak, miközben agyonsarcolták a fuvarozókat és szünetmentesek voltak a sunyi adóemelések - tette hozzá.

Szanyi Tibor szerint balhéba keveredtünk a szomszédainkkal és a keleti diktatúrákkal való kokettálás mellett a kormány folyamatosan pocskondiázta az európai civilizációt. Úgy vélekedett, hogy a Fidesz mindennek folytatására kér felhatalmazást az emberektől a választásokon. Ám a nép nem fogja erre adni a szavazatát - mondta Szanyi Tibor.

Újságírói kérdésre válaszolva azt is közölte: lehetségesnek tartja egy MSZP-Demokratikus Koalíció közös lista tető alá hozását, amennyiben bizonyos kérdésekre megfelelő válaszok születnek.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr395500246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábor Vilmos Varga 2013.09.10. 17:27:21

Szanyi, belső bűntudata vetítődik rá a FIDESZ kormányra. Mindaz, amit itt felsorol, tulajdonképp az MSZP hagyatéka.A nyugdíjpénztárak vonatkozásában érdemes lenne oda figyelni pld. a lengyel változtatásokra! Szanyi moralizál. Ez nem áll neki jól. Fogadó óráin látszólag fogadja a delikvenseket, de egy-egy felvetett kérdésre, panaszra, észrevételre TOJIK reagálni! Mindezt arisztokratikusan teszi.Szanyi Tibor kitől és mitől lenne baloldali? Tessenek kérem megválaszolni!
süti beállítások módosítása