CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

"Mintha a pokolban lettem volna" - A soroksári gyilkosság utáni kérdőjelek

2013. október 02. 11:36 - csú

Kékfényes-a_2.jpgA BRFK nem erősítette meg, hogy a korábban Soroksáron elfogott 5 embert összefüggésbe lehetne hozni a múlt szerdán futás közben megölt 36 éves nő meggyilkolásával. Az áldozat férje azt mondja: olyan, mintha a pokolban töltötte volna az elmúlt 5 napot. Csak a 11 éves kisfia miatt tért vissza a fényre. Mind a család házánál, mind az attól másfél kilométerre lévő gyilkossági helyszínen mécsesek emlékeznek a brutálisan meggyilkolt fiatalasszonyra.

„Nem kívánom senkinek, hogy átélje ezt a borzalmat. Mintha négy-öt napig a pokolban lett volna a lelkem, úgyhogy közben élek, és megpróbálok visszajönni a fényre a kisfiam miatt" – foglalta össze összetörten Kardos Lajos, az áldozat férje. Hozzátette: felesége a tragédia napján háromnegyed nyolckor elment otthonról, és nem érkezett meg a szokásos idő után. „Negyed 10-kor felhívtuk a kisfiammal, már nem lehetett elérni" – mondta.

Három-négyszer futott ugyanazon az úton ugyanabban az időpontban – azután, hogy vacsorát csinált a családnak, és ellátta az állatait. Soha nem panaszkodott, hogy gyanús alakokat látott, ha úgy érezte volna, hogy veszélyes a környék, akkor nem ment volna el egyedül.

Miután nem tudták elérni telefonon, elmentek a soroksári rendőrőrsre segítségért, ott azt a választ kapták, hogy egy óra eltűnés után egy felnőttet nem kezdenek keresni. Azt javasolták, menjen végig a férj az útvonalon, és ha nem találnak semmit, menjenek vissza a kapitányságra.

„Segítséget kértünk, eljött vele négy járőrautó, reflektorokkal. Kiabáltam neki, sajnos, semmit nem találtunk, akkor a rendőrök tanácsára visszamentem az őrsre és írásbeli bejelentést tettem, kértem egy kutyás rendőrt, az hajnal egyre megérkezett. 20-30 perc alatt, amikor a kutya végigment a nyomvonalon, megtalálta szegényt" – mondta az ATV-nek Kardos Lajos.

Az utolsó 30-50 méteren a kutya nagyon megindult, feltehetően ott kapta el a szagot.

A helybeliek között elterjedt, hogy főút másik oldalán lévő házból vitték el két napja azt az öt embert, akit összefüggésbe hoznak az üggyel. A szomszéd ugyanakkor azt mondta: egy hónapja nem lakik ott senki.

A BRFK közleményében azt állítja: nem partner a találgatások megerősítésében. A soroksári ügy megoldására létrehozott nyomozócsoport ismeretlen tettest hajszol, és számít a felelősen gondolkodók, a nyilvánosság erejét hitelesen használók támogatására.

A helyszínen járőrkutyával vigyáznak a helybeliekre

A környéken egyébként sokan futnak, pláne este, akkor érnek rá az emberek. Annyi a bűncselekmény az elmúlt években, hónapokban, itt már csak egy szikra kellett, hogy ez kipattanjon – mondta egy helyi asszony az ATV-nek.

Vasárnap emlékfutást szerveznek Krisztáért.

atv.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr245547374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása