CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az MSZP és az Együtt-PM szövetség budapesti jelöltjei lesznek a tavaszi választáson

2013. november 09. 05:05 - csú

Országgyűlési jelöltek.jpegBemutatta 18 budapesti egyéni választókerületi jelöltjét az MSZP és az Együtt-PM szövetség pénteken. Tizenegy körzetben a szocialisták, hétben Bajnai Gordon pártszövetsége állít jelöltet a jövő évi parlamenti választáson. Csepel és Soroksár közös jelöltje a 17. számú egyéni választókerületben a Szolidaritási Mozgalomhoz tartozó dr. Szabó Szabolcs lesz az országgyűlési képviselő-jelölt.

További képek a jelöltekről ITT

                       

           A szocialisták a XI. kerületben Józsa István frakcióvezető-helyettest, a VIII.-IX. kerületben Pál Tibort indítják. Zuglói jelöltjük Tóth Csaba, a Kispestből és Kőbánya egy részéből választókerületben Burány Sándor méreti meg magát. Velük ellentétben nem volt még a parlament tagja Hiszékeny Dezső XIII. kerületi alpolgármester, az Óbudán induló Kiss László, Móricz Eszter rákospalotai jelölt és Lukoczki Károly (XVII. kerület). Hiller István korábbi pártelnök és oktatási miniszter a XIX.-XX. kerületben, Simon Gábor elnökhelyettes a XVIII. kerületben, Kiss Péter pedig a IV. kerületben száll harcba a mandátumért.

                                                              

Szabó Szabolcs Együtt2014-333_1.pngAz Együtt-PM Juhász Pétert, a szövetség társelnökét indítja az I. és az V. kerületből, valamint a VIII. és IX. kerület belső részéből álló választókörzetben, míg Szabó Tímea társelnök a XII. kerületben jelölt. A II. kerületben Szelényi Zsuzsanna indul, aki a rendszerváltás után fideszes képviselő volt. A VI.-VII. kerületben Kocsis-Cake Olivio önkormányzati képviselő, a XI.-XXII. kerületben Somfai Ágnes, a PM fővárosi képviselője a jelölt. A XVI. kerületben Tordai Bence, a PM elnökségi tagja, Csepelen és Soroksáron pedig a Szolidaritás mozgalomhoz tartozó dr. Szabó Szabolcs (képünkön).

Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért politikusa azt mondta: a fővárosban már egy most vasárnapi választáson is az ellenzék győzne, így a jelöltek túlnyomó többsége képviselő lesz. Ezt a várakozását fogalmazta meg Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke is.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője - aki várhatóan a szocialisták főpolgármester-jelöltje lesz - azt mondta: Budapest elvesztette önállóságát, nincs önálló vezetése. Azt ígérte, ha a baloldal győz, visszaszerzi a budapestieknek "iskoláikat, kórházaikat, amelyeket a jelenlegi városvezetés feltétel nélkül átjátszott az Orbán-kormánynak", és látványberuházások helyett megvalósítható fejlesztésekbe kezd.

Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője ellenzéki városnak nevezte Budapestet, és hangsúlyozta, olyan jelölteket találtak, akik helyben jól ismertek, meg tudják szólítani a választókat.

Kiemelte, hogy hat fővárosi jelöltjük közül három nő, és nem csak Budapestre igaz az, hogy a megszokottnál több politikusnőt indítanak a választáson.

Mesterházy Attila MSZP-elnök arról beszélt, hogy a főváros hasonlóan az első Orbán-kormány időszakához, most is büntetésben van, bűnös városnak számít a Fidesz szemében.

Szerinte azért is fontos a kormány leváltása, hogy Budapest új lehetőségeket, esélyeket kapjon, és fejlődésnek indulhasson 2014-től. Mesterházy Attila a jelöltek bemutatásakor helyhatósági és kormányzati tapasztalatukat hangoztatta. (MTI)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr325621446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katolnai 2013.11.10. 07:53:08

Sajnálattal hívom fel figyelmeteket, h kár a választással kapcsolatos erőlködősért, jobb lenne ha valamilyen hasznos hobbival foglalnák el magukat az írásban említett alakok, mert győzni, hatalomra jutni ti soha többé nem fogtok. A magyar nép egyre inkább magához tér és többé nem kér Kun Béla meg Rákosi szellemi örökösei irányításából, és ha sokan nem is szeretik a fideszt, mégis inkább arra szavaznak a bal-liberális nemzetellenes pártok helyett.
„Kár tehát a benzinért.”
süti beállítások módosítása