CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli nemzeti kérdések csepeli nemzeti dohányboltokról nemzetieskedő uraknak, akik rá sem bagóznak a csepeliekre

2013. november 20. 05:59 - csú

NSZ-23-333.pngHajt a kíváncsiság: mikor válaszol Németh Szilárd polgármester a csepeliek.blog.hu-n, július 29-én feltett kérdésekre? Azaz, mikor tudják már meg a csepeliek, hogy hol található a kerületben a 39 Nemzeti, bocsánat, Fideszes Dohánybolt? Mikor tudják meg az emberek, a nemzet csepeli tagjai, hogy az önkormányzat milyen feltétekkel adta ki a dohányboltos koncessziók tulajdonosainak saját üzlethelyiségeit?

 

 

Nem tudom, Önök, kedves olvasók hogy vannak vele, nekem már elegem van az utóbbi években a Fidesz által gerjesztett „nemzeti”– esketésből. Elegem van abból, hogy a Fidesz az elmúlt években önkényesen, vaskos politikai érdekből, „kisajátított” több régi értéket, s aki elutasítja ezt a kisajátítást, netán engedélyük nélkül „használja” is ezeket a fogalmakat, az jobb esetben nemzetietlen, rosszabb esetben kommunista, netán nemzet-, vagy hazaáruló.

 

 

Felfogásomban a becses nemzeti melléknév, a most is fontos és egyértelmű, teljesen elfogadható, igazi, időtálló értékek, fogalmak, főnevek előtt helytálló. Ilyenek: a nyelv, zászló, himnusz, függetlenség, szabadságharc, kultúra, költészet, irodalom, ünnep stb. Tudomásul veszem használatát egyes országos, állami intézmények, hivatalok, szervezetek nevében is, bár időnként vannak komoly averzióim. Nem tudom például, hogy mitől nemzeti a védelmi szolgálat, a közlekedési hatóság, a közigazgatási intézet, a drogmegelőzési intézet, mobilfizetési rendszer, az autósport szövetség, a fogyasztóvédelmi hivatal, az adó, az iroda, vagy a taxi. Ami viszont egyértelműen kiverte nálam a biztosítékot, az a Nemzeti Dohánybolt. Meggyőződésem ugyanis, hogy a dohányboltnak semmi köze a nemzethez. Ahhoz viszont igen, hogy „létrehozásával” tettek tönkre több ezer trafikost, illetve milliárdossá 2-3, Fideszhez közelálló embert. Tisztességesebb lett volna tehát, ha a dohánybolt elé azt írják: fideszes.

 

 

Mennyivel könnyebb lenne az életünk, ha mindenről mindenki azonnal tudná, hogy valójában micsoda.  Például, hogy a Nemzeti Dohánybolt valójában Fideszes Dohánybolt.  Már a bolt nevéből tudnánk, hogy az elsötétített ablakok mögött, az ország vezetésére kétharmados többséggel felhatalmazott Fidesz helyi jó emberével, vagy csak annak beosztottjával találkozhatunk, akivel mindenről fecseghetünk, tereferélhetünk, „trafikálhatunk”. Itt mindent el lehetne intézni, protekciót szerezhetnénk a hivatal bármelyik ügyosztályára, sőt magához Németh Szilárd polgármesterhez is könnyebben eljuthatnánk. Nem kellene telefonon, sms-ben, vagy interneten 2-3 hétre előre bejelentkezni, várni a visszaigazolást, majd „átvágni” magunkat az őrökön, a beléptető kapukon, az emeleti biztonsági őrön, a kabinetvezetőn, a titkárnőkön, akik esetleg fél óráig is várakoztatnának bennünket az előszobában. Sőt! Az óvodákba, iskolákba sem kellene a szülőknek a gyerekekkel visszaküldeni a csepeli konzultáció újabb, 8 millióba került kérdőívét. A kerületi 39 Fideszes Dohánybolt lehetett volna a hivatalos „konzultációs pont”, hiszen sok közülük óvodák, iskolák 250 méteres körzetén belül került elhelyezésre. Mennyivel több lehetne a Fideszes Dohánybolt országos hálózatát kézben tartó 2-3 milliárdos haszna? Mennyivel boldogabb lenne a nemzet, az ország, immár saját milliárdosai, a felső tízezer gazdagodása révén? Mennyivel jobban érezné magát a négy millió szegény magyar, ha tudná, hogy Fideszes Dohánybolt révén is gazdagodnak tovább a gazdagok. És végül, mennyivel több jutna vissza, magának a Fidesznek, a „hálás” dohányboltosoktól?  

 

 

Igen. Szóból, írásból, pontosan megfogalmazott „állami stratégiából”, a valóságot tükröző üzletnevekből, s nem rejtett, offshore módon eltitkolt tulajdonosi viszonyokból ért az ember.  A magyar. A nemzet meg pláne. Ezért hajt a kíváncsiság: mikor válaszol Németh Szilárd polgármester a csepeliek.blog.hu-n, július 29-én feltett kérdésekre? Azaz, mikor tudják már meg a csepeliek, hogy hol található a kerületben a 39 Nemzeti, bocsánat, Fideszes Dohánybolt? Mikor tudják meg az emberek, a nemzet csepeli tagjai, hogy az önkormányzat milyen feltétekkel adta ki a dohányboltos koncessziók tulajdonosainak saját üzlethelyiségeit? Mennyi – közösből származó „dohánnyal” –, járult hozzá kerületünk lakossága a nemzeti trafikmutyi sikeréhez?

 

 

V O X

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr375644701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása