CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli lakosság általános biztonságérzetén javítani kell! - Szenteczky János nyílt levele Németh Szilárdhoz

2013. december 01. 05:55 - csú

Szenteczky János_2.jpgTisztelt Németh Szilárd Polgármester Úr!

                             

Mint talán Ön is tudja, az utóbbi években és a közelmúltban is számos bűncselekmény borzolta Csepel lakóinak idegeit. Gondolok itt elsősorban az egész országot megrázó eperföldi mészárlásokra vagy a hárosi városrészen történtekre, de említhetem a néhány hete történt brutális soroksári gyilkosságot is.

                                               

Ezek az országos médiában is nagy visszhangot kiváltó esetek okkal rázták meg kerületünk közvéleményét. Nem szabad azonban megfeledkezünk arról sem, hogy -bár a csepeli rendőrök megfeszített munkájának vannak már látható jelei-, a csepeliek biztonságérzete az elmúlt években nem nőtt, hanem csökkent. Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy Csepelen a mai napig nem állt fel a térfigyelő kamerarendszer, holott ennek technikai, személyi akadálya nincs.

                                                 

Polgármester Úr!

                                           

Az Ön közelmúltban tett nyilatkozatai alapján arra lehet következtetni, hogy a helyi közbiztonság problémái Ön előtt sem ismeretlenek. Azonban úgy tapasztalom, hogy a felmerülő problémákra Ön gyakran rendészeti szempontból szakmaiatlan, kapkodásra utaló válaszokat ad. Ezt láttam például a legutóbbi hárosi „erőszak" kapcsán is, amikor Ön a polgármesteri hatáskörét durván átlépve, nagy nyilvánosság előtt igyekezett nyomást gyakorolni a hatóságokra.

                                                          

Tisztelt Németh Szilárd!

                                             

Ön a minap nyilvánvalóvá tette, hogy 2014-ben elhagyja a csepeli polgármesteri hivatalt, hogy a továbbiakban immár minden figyelmét az országos politikára fordíthassa. Felhívom azonban a figyelmét arra, hogy az Ön személyes politikai ambícióitól függetlenül Csepelen a romló közbiztonság olyan probléma, amelynek kezelése nem várhat a jövő tavaszi országgyűlési választásig, még kevésbé várhat az egy év múlva esedékes önkormányzati választásig.

                                     

Remélem, Ön is egyetért velem abban, hogy a csepeli emberek nyugodt hétköznapjainak ügye előbbre való, mint az, hogy a képviseletükre felesküdött választott tisztségviselő a nagypolitika színpadán a jelenleginél is nagyobb szerepet tudjon játszani. Bízom benne, hogy abban is egyetértünk, hogy a lakosság biztonságérzetének növelése elsősorban a rendőri jelenlét erősítésével érhető el. A rendőri jelenlét fokozásának gyors és hatékony megoldása pedig egy olyan mobil rendőrségi konténer lehet, amelyet például a napokban Zuglóban helyeztek ki az utcára.

                                                          

A mobil rendőrségi konténer kialakítása lényegében egy mobil rendőrőrs kialakítását jelenti, amelynek az alapja egy, az építkezéseknél irodahelyiségnek használt konténer, és amely – mint azt a zuglói példa is mutatja – teljes egészében alkalmassá tehető a rendőri szolgálatra, a rendőri egység kiszolgálására.

                                            

A konténer előnye, hogy tetszőlegesen mozgatható, ugyanakkor minden olyan kritériumnak megfelel, amely egy modern, XXI. századi rendőrségtől elvárható. Nem elhanyagolható, hogy a tapasztalatok szerint a bűnügyi szempontból kritikus pontokra kihelyezett mobilrendőrőrsökkel éppen azoknak a társadalmi csoportoknak a biztonságérzetét lehet növelni, akik kriminológiai szempontból a legkiszolgáltatottabbak.

                                                       

Polgármester Úr!

                                                 

A kerület közbiztonsága mellett elkötelezett képviselőként felhívom a figyelmét arra, hogy egy ilyen mobil rendőrségi konténerrel szinte azonnal érzékelhető javulást lehetne elérni gyakorlatilag egész Csepelen, hiszen az ilyen egységek évente akár 6-8 alkalommal is néhány óra alatt áthelyezhetők.

                                           

Remélem Ön is egyetért velem abban, hogy a csepeli lakosság általános biztonságérzetén javítani kell. Nyugodtan állíthatom, hogy egy ilyen a projekttel gyorsan és költséghatékonyan lehetne e területeken eredményt elérni.

                                                         

Kérem ezért, hogy a csepeli közbiztonság javítása érdekében haladéktalanul tegye meg a szükséges intézkedéseket ahhoz, hogy a mobil rendőrségi konténer a lehető leghamarabb kikerülhessen, és a lépéseiről minél előbb tájékoztasson engem.

                                                             

Budapest, 2013. november 27.

                                                

Üdvözlettel:

                                         

Szenteczky János,
az MSZP csepeli elnöke

                                                                         

Forrás: szenteczky.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr565664363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása