CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

"Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, Magyarország legbefolyásosabb futballszurkolójának"

2013. december 13. 05:55 - csú

Köpködők - szotyolázók - Orbán és társai.PNG"A Szurkolói társadalom petíciója a magyar kormányhoz, és a törvényhozó magyar parlamenthez" címzésű beadvánnyal fordultak a magyar szurkolók Orbán Viktor miniszterelnökhöz - számolt be a rangado.hu.

               

A futballszurkolók csütörtökön gyülekeztek a Parlament előtt, majd a Miniszterelnökség két munkatársa fogadta őket. Őri Márk, a Szurkolói Iroda vezetője átadta a hét pontból álló petíciót, melyet "Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, Magyarország legbefolyásosabb futballszurkolójának" címeztek azért, mert szerintük a sporttörtvény életszerűtlen. Részletek:

              

A rangado.hu cikkéből kiderül, hogy a szurkolók célja ezzel az, hogy "a huligántörvény életszerűtlen rendelkezéseit, a szurkolói regisztrációt, a családok vegzálását, a police.hu-n történő üldözését szüntessék meg."

                          

Őri hozzátette, hogy szeretnék elérni a sportbizottság, az ORFK, az MLSZ, a klubok, a szurkolói csoportok és a Szurkolói Iroda egyeztetését a témában, "miként lehetne megszüntetni azokat az anomáliákat, hogy futballszurkolóknak – köztük családoknak, nőknek, gyerekeknek – negyven-ötven percet kell sorban állniuk egy mérkőzés látogatásakor, amikor csak két-háromezer ember jár általában a magyar meccsekre."

                                         

Szurkolói petíció.PNG"Nagyon reméljük, hogy tavaszra már történik valami változás, mert – mint ahogy a statisztikák mutatják – a nézőszám folyamatosan csökken. Hat-nyolcéves gyerekeket motoznak a biztonsági őrök és a rendőrök. Ez pont nem azt a célt éri el, amit az MLSZ szeretne, hogy minél többen látogassanak ki a stadionokba. A Szurkolói Iroda mögött lévő szervezett szurkolói csoportok, a Debrecen, a Ferencváros, a Haladás, az MTK, az Újpest és a Videoton szurkolói állnak emögött, és szeretnék, ha változás történne, de úgy gondolom, az egész magyar szurkolói társadalom egyetért a fő kezdeményezésekkel" - mondta Őri Márk.

                        

A petíció itt elérhető. 

                  

Forrás: HVG.HU - Rangado.hu  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr265689058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása