CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A jobbikosok mesterlövészt játszottak, de még csak az uniós zászlókat dobták ki a Parlament emeletéről

2014. február 13. 14:44 - csú

Jobbik-Eu-zászló-kidobás.PNGGaudi-Nagy Tamás jobbikos képviselő és Lenhardt Balázs ex-jobbikos, jelenleg független parlamenti honatya kidobott két európai uniós zászlót a Parlament ablakából.

A radikális párt képviselője a kollektív befektetési formákról és kezelőikről szóló törvényjavaslat záróvitájában a magyar termőföld megszerzésének lehetőségét hazaárulásnak nevezte, és emlékeztetett arra, hogy a földtörvény elfogadásakor a Jobbik frakciója tiltakozásul elfoglalta az elnöki pulpitust. Gaudi-Nagy a felszólalásának végén az elnöki emelvényről elvette az egyik uniós zászlót (így tett a volt jobbikos Lenhardt is), majd a Kossuth tér felőli folyosón kidobták azokat az ablakon.

A radikális politikus a távirati irodának nyilatkozva azzal érvelt, hogy a termőföldek „külföldi prédává” váltak, amiről elsősorban az Európai Unió tehet. Gaudi-Nagy szerint azért kellett az „ellenállás útjára lépni”, mert a parlamenti eszközök elfogytak. A jobbikos politikus a gyarmatosítás jelképének nevezte az uniós zászlót, amelyeket egyébként a Parlament munkatársai röviddel az akció után visszahelyeztek a helyükre.

Mivel az esemény nem az ülésteremben történt, ezért külön eljárásban teszik meg a radikális politikusok elleni lépéseket – ezt már az Országgyűlés Hivatala közölte.

De nem ez volt az egyetlen jobbikos performance-akció, Vágó Gábor LMP-s képviselő azt írta képviselői oldalán, hogy jobbikos padtársai lézeres világító tollakkal szórakoztatták magukat, mint egyfajta mesterlövészek, piros pöttyöket festettek a politikusok homlokára.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr65812734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása