CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A gyáva, de agresszív polgármester a gyáva szolgáival és rettegő hűbéreseivel dicsérteti önmagát

2014. március 31. 05:59 - csú

AMI A CSEPELI HÍRMONDÓBÓL KIMARADT, AZT MI KÖZZÉTESSZÜK

Kisbíró-333_7.pngVakítás és vakablak a kormányablak meg az új okmányiroda körül – Bohóckodnak a volt Csepel Művekkel? – Nettó hazugság a konzultációról – Már nem kérdés, hanem tény: Németh Szilárd gyáván megfutamodott – Sorozatos szégyen - Hazugsághalmaz

Rovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó március 28-án megjelent 6. számából:

1) A cikkek címe: A Csepel Plázába költözött az okmányiroda

A szerző Pesti Imrével készített riportot a Csepeli Önkormányzat Okmányirodájának Csepel Plázába való költözése kapcsán. Az újságíró helyébe megkérdeztük volna Pesti úrtól a követezőket:

  •          Az előző önkormányzati vezetés 2009 végén adta át a kerület központi terén lévő Polgármesteri Hivatal épületében, a teljesen felújított, az uniós szabványoknak megfelelő Ügyfélszolgálati Irodát. A 30 milliós beruházás az ún. északi pénz kamatbevételeinek terhére valósult meg, 340 négyzetméteren, vizesblokkal, pelenkázóval, korszerű, külön utcai bejárattal, rámpával, mozgássérültek részére készített új parkolókkal, kerékpármegőrzővel.(Csepel újság, 2009. december 18.,44.sz.) Mi indokolta 2011-ben az iroda hivatalból való kihelyezését a Szent Imre térre 3. sz. alá, ahol ráadásul méltatlan körülmények közepette fogadhatták csak a csepeli embereket? Kit zavart az okmányiroda Polgármesteri Hivatalban való működtetése?
  •          Pesti úr azt nyilatkozza, hogy „a megörökölt múlt milyen siralmas helyzeteket teremtett a kerületben: ennek következtében a kulturált ügyintézés csorbát szenvedett”.

Ezeket a „siralmas helyzeteket” a Németh Szilárd vezette önkormányzat hozta létre, amikor három éve kiköltöztette az okmányirodát a hivatalból, a Szent Imre tér 3. sz. alatti alkalmatlan épületbe.  Lásd a lap 3. oldalánlévő „Kormányablak” c. írást, amelyben a jegyző a következőket írta: „A Szent Imre téri épület azonban …nem felelt meg teljesen a benne ellátott új funkcióknak….az  ügyfelek várakozására alkalmas ügyfélvárót nem lehetett létrehozni.”A kormányhivatal miért járult hozzá a csepelieket megalázó döntéshez?

  •          Miért kellett a Polgármesteri Hivataltól, az ugyancsak Szent Imre téren lévő Kormányhivatal XXI. Kerületi Hivatalától még távolabb a költöztetni az okmányirodát?  
  •          Miért a Csepeli Plázát, egy külföldi vállalkozói tulajdonban lévő, egyre kevesebb forgalmat bonyolító kereskedelmi központot választottak az okmányiroda új helyszínének?
  •          Mennyi bérleti díjat fizetnek a Csepel Pláza tulajdonosainak évente?
  •          Az okmányiroda hivatalból való kiköltöztetése legalább 10 millióba került, ugyanennyit emésztett fel a Csepel Plázába való átköltözés. (Lásd „Kormányablak” c. írást) Pesti úr nem tartja mindezt az önkormányzat vagyonával való felelőtlen gazdálkodásnak?

2) A cikk címe: Csepelnek modern iparra van szüksége

A szerkesztőség nem kérdezte meg Németh Szilárd polgármestertől, mi megkérdezzük. Polgármester úr, az eltelt 4 évben mit tettek a modern ipar megvalósítása érdekében? Miért mondták fel a Csepeli Munkaadók és Gyáriparosok Egyesületével való együttműködési megállapodást? Azt gondolták, hogy a „több száz tulajdonossal” könnyebb lesz együttműködni, mint az egyesületbe tömörült vállalkozói körrel? Az egyesülettel való együttműködés nélkül könnyebb lesz a következő időszakban megszerezni a fejlesztéshez szükséges „tízmilliárdokat”? Hány befektetővel tárgyaltak már, olyannal, aki az iparfejlesztésbe akar Csepelen milliárdokat beruházni, miközben a fejlesztéshez szükséges kármentésítéshez kellő milliárdok sem állnak rendelkezésre?

3) A cikk címe: FELHÍVÁS

Csak megjegyzéseink, kérdéseink vannak a FELHÍVÁS-ban foglaltakkal kapcsolatban:

>  a „konzultáció” nem felelt meg semmilyen szakmai elvárásnak, ezért nem illik rá hivatkozni egy ilyen pártpolitikai célokat szolgáló, senkivel nem egyeztetett FELHÍVÁS előterjesztésekor;

>  a nyilatkozatot a testület fideszes többsége erőszakolta ki. Nem szavazták meg az MSZP és az LMP képviselői. Miért kellett volna betartani az ellenzőknek, miért kellett volna törvényes kampány lehetőségeikről lemondani, ha például Németh Szilárd a Csepeli Önkormányzat közpénzből fenntartott lapját, a Csepeli Hírmondót használja fel választási céljaira?;

„a kerület villanyoszlopainak és közterületeinek teleplakátolása” ismereteink szerint megfelel a törvényi előírásoknak;

>  közmegegyezést ezekben a kérdésekben nem a képviselő-testületi üléseken, mondvacsinált konzultációk eredményeire hivatkozó kétharmados testületi háttérrel rendelkező egyoldalú nyilatkozatokkal, hanem pártközi egyeztetéseken, korrekt, mindenkit egyenlő félnek tekintendő tárgyalásokon lehet elérni.  

4) A cikk címe: Nem lesz nívó alatti vita

Ábel Attila a Fidesz csepeli elnöke válasza Szabó Szabolcs kihívására. Ilyen esetben a kihívottnak illek válaszolni, Orbán Viktor legalább ezt megtette a köztévé Este c. műsorában, Németh Szilárd még erre sem hajlandó, még erre sem képes. Vajon miért? Válaszolni is gyáva?

Ábel Attila, fogadatlan prókátorként, viszont elfelejt néhány tényt:

>  Szabó Szabolcs hívta ki Németh Szilárdot, s nem Szenteczky János;

>  az, hogy Ő miként vélekedik Szabó Szabolcs programjáról, az csak az Ő, legfeljebb még a Fidesz helyi szervezetének véleménye, bár gyanítjuk, hogy nem ismerik Szabó Szabolcs programját;

>  nem korrekt egy tisztességes kihívásra valótlanságokkal válaszolni, például, hogy „nem hirdetik Szabó Szabolcs választási programját a szórólapjaikon”. Arról azonban nem beszélt, hogy Németh Szilárdnak sehol nem jelent még meg (a Fidesz Csepeli Szervezete honlapján sem) választási programja, valószínűleg azért nem, mert nincs;

>  hogy miről „nem lehet vitázni”, azt nem célszerű egyoldalúan kijelenteni. Minden, a választópolgárokat érdeklő kérdésről lehet és kell vitatkozni, így például arról is, hogy hol építenek csapadékvíz elvezető csatornát, mennyit keres a kerület első számú embere, még arról a hazugságokról is, amit Ábel Attila ebben „válaszban” állít. Pl.: a csepeli MSZP meg akarta akadályozni a csatornázást, vagy, hogy „Szabó Szabolcs Németh Szilárdnak a képviselői munkából származó jövedelmét támadja”.

> a demokráciához, egy demokratikus választási kampányhoz hozzátartozik a jelöltek vitája is. Aki ezt elutasítja, a demokratikus választást utasítja el, mert nem hajlandó hozzájárulni a választópolgárok valódi alternatívák, valódi programok közötti választásához;

> „egy nívós, értelmes képviselőé-jelölti vita” meg attól függ, hogy a vitatkozók, értelmes, felkészült emberek e, hogy komolyan veszik a vitát, az azt követő nézőket, a hallgatóságot, hogy a vitapartnert nem legyőzni, hanem meggyőzni akarják. Németh Szilárd talán nem ezek miatt futamodott meg?

A cikk kapcsán, olvasóink figyelmébe ajánljuk még a csepelik.blog.hu-n megjelent, „Németh Szilárd gyáva?”, „Kalocsai Imre: a boksz, ilyen” című írásokat.

5) A cikk címe: Utcák tucatjain folynak az útépítések és a csapadékvíz-elvezetés

Nem kívánunk kekeckedni, csak a pontosság kedvéért jegyezzük meg: a Sáska utcában nincs „két gyermekintézmény”. Az utcára merőleges Szúnyog utcában meg két óvoda van (Szúnyog u. 2-6. címen egy önkormányzati, az Erdei óvodák, és a Szúnyog u. 6. sz. alatt egy magánóvoda, a Gyermekház Montessori Óvoda), míg a harmadik gyermekintézmény a Szárcsa utcai Általános Iskola a Szárcsa u. 9-11. sz. alatt található.

6) A cikk címe: Rendkívüli testületi ülés

Feltételekhez köti a képviselő-testület fideszes többsége a Csepeli Munkásotthon Alapítvány  támogatását. Az írás kapcsán olvasóink figyelmébe ajánljuk „A csepeli „fojtogató” a Munkásotthonra vágyik” című, blogunkon megjelent írást.

7) A cikk címe: Szégyentáblák az iskolánál

Az önkormányzat hivatalos, közpénzből fenntartott lapja a fideszes Ábel Attila alpolgármester által tulajdonolt és működtetett csepel.info cikkét veszi át. A cikk szerzője, valószínűleg szintén Ábel Attila,  „az egykor Görgey Iskola körül” felállított önkormányzati táblákról értekezik. Mellette két, blogunkon közreadott cikket ajánlunk figyelmükbe: „Kitáblázta saját tehetetlenségét a csepeli fideszes városvezetés” (III.24.) és  „Szabó Szabolcs: Más szemében a szálkát, saját szemében a gerendát sem…” (III.27.)

8) A cikk címe: A lengyel-magyar barátság napja Csepelen

A cikk szerzője a március 23-i programról tudósít, néhány sort szentelve Németh Szilárd polgármester fohászának. Ajánljuk figyelmükbe a blogon megjelent „Hiteltelen fohász Németh Szilárdtól – Ki-ki a maga bűne miatt sóhajtson” (III.26.), és „Németh Szilárd fohásza Ságvári Endréhez (III.27.) című írásokat. 

9) A cikk címe: Kivételes örökség

Átadták a felújított Nepomuki Szent János szobrot, és a mellette megépített „új kőhidat”.

Az esemény kapcsán Horváth Gyula írását vettük át blogjáról. Címe: Rezsihíd a semmibe.

(III. 28.) Ajánljuk figyelmükbe az írást.

10) A cikk címe: Székelyföld a Kováts dinasztia fényképein

Németh Szilárd polgármester javaslatára a képviselő-testület hozzájárult a székelyudvarhelyi Kováts Fényképészet 100 fényképének egy millió forintért való megvásárlásához. Javasoljuk olvasóinknak a III. 18-án közölt írást, Szabó Szabolcstól. Címe: A csepeliek pénze a polgármesteré vagy a csepelieké.

11) A cikk címe: Megemlékezések a nemzeti ünnepen

Az ünnepről készült összeállítás a csepel.hu-n március 15-én olvasható, Cs. A. által jegyzett írás rövidített, némileg átdolgozott változata. Egy mondata azonban hazugság. Az ismeretlen szerkesztő a következőt írja: „Az MSZP képviselői külön koszorúztak a Béke téri Olvasó munkás szobránál:” A Béke téri szobornál a csepeli kormányváltó baloldali ellenzék helyi szervezetei műsorral és Szabó Szabolcs ünnepi beszédével köszöntötték a nemzeti ünnepet, koszorúzás nélkül, majd együtt a Görgey Artúr téri Petőfi Sándor szoborhoz vonultak, ahol koszorút helyeztek el. (Lásd: A csepeli kormányváltó baloldali ellenzék március 15-i megemlékezése, csepeliek.blog.hu, március 15.)

Kimaradt témák, események:

 > A Magyar Narancs június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg„A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának

vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashatunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó azóta sem reagál az MSZP csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére sem, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a legutóbbi testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott.

> Július 29-én, a csepelujsag.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> Október 18-án blogunkon kérdést tettünk fel: „Mennyit fizetett Csepelen a Fidesz a Királyerdei Művelődési Háznak, a Fidesz-hakniért?” címmel. A kérdésre, azóta sem érkezett válasz.

> Március 13-án a csepeliek.blog.hu-n 4 kérdést tettünk fel a térfigyelő kamerákkal összefüggésben Borbély Lénárd alpolgármesternek, melyekre azóta sem kaptunk választ.

Március:

14.   Hadijátékkal emlékeztek meg 1848-ról a Hermann Ottó Általános Iskola diákjai és  pedagógusai.

        Lakossági fórumot tartott a szelektív hulladékgyűjtésről a Fővárosi Közterület-fenntartó  Zrt, a Polgármesteri Hivatalban.

        Véradás volt a Csepeli Plázában.

15-16.  Sikeresen szerepeltek a Csepel DSE legjobbjai a kétnapos VI. Szentesi Kézilabda Fesztiválon.

16.   Szmik Attila és Gulyás Zsombor csepeli szabadfogású birkózók sikerrel szerepeltek a kalinyingrádi nemzetközi birkózó versenyen.

19.   Szociálpolitikai fórumot tartottak a csepeli baloldali ellenzék szervezetei a Csepeli Munkásotthonban Herczogh László korábbi miniszter, Dávid János és  Kulinyi Márton szakpolitikusok részvételével.

21.   Néma főhajtással emlékeztek Mansfeld Péterre a Weiss Manfréd  Szakközépiskola,  Szakiskola és Kollégium tanulói és a kerület vezetői a 301-es parcellánál.

        Csepeliek is részt vettek a „Nők a változásért” kampány Dél-Pesti rendezvényén,  Pesterzsébeten.

        Csaknem négyévi szünet után ismét kinyitott a Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény.

22.   Radnóti-díjat kapott Dr. Borsány György, csepel volt alpolgármestere, a MEASZ

        alelnöke.

23.   Két álarcos fegyveres rabolta ki Csepelen a Zrínyi utcai trafikot. A rablókat március 25- én elfogták.

24.   Tűz volt a LIDL csepeli, Ady Endre úti áruházában. Személyi sérülés nem történt, az   anyagi kár azonban jelentős.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr975885166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása