CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bajnai Gordon: Sokkal többen leszünk, mint amire a Fidesz számít

2014. április 04. 21:47 - csú

CSEPELI KORMÁNYVÁLTÓK NAGYSIKERŰ KAMPÁNYZÁRÓJA A MUNKÁSOTTHONBAN

Kampányzárós-Bajnai.PNGZsúfolásig megtelt ma délután a Csepeli Munkásotthon színháztermének földszintje és erkélye. Több mint ötszázan ültek a széksorokban, s akiknek nem jutott hely, azok állva hallgatták a megszólalókat.   A csepeli kormányváltó baloldali demokratikus pártok szimpatizánsai, aktivistái, vezetői így tartották meg kampányzáró rendezvényüket.

A közönséget Hudák János köszöntötte, majd levetítették az Ez az én hazám című klippet.  Ezt követően Dobák István szocialista önkormányzati képviselő Szabó Szabolcs támogatására kérte a jelenlévőket, és arra biztatta az egybegyűlteket, a vasárnapi választáson "küldjék pihenni" Németh Szilárdot, a Fidesz jelöltjét, aki funkcióhalmozóként most még polgármester Csepelen, és e mellett parlamenti és fővárosi közgyűlési képviselő, valamint  rezsikommandós is. Szenteczky János, az MSZP csepeli szervezetének elnöke a személyét ért fideszes támadásokat verte vissza. Horváth Gyula, a DK helyi elnöke a munkás emberek megbecsülésének fontosságára hívta fel a figyelmet.

Szabó Szabolcs, a kormányváltó baloldali pártok csepeli és soroksári képviselő-jelöltje elmondta: két és fél éve csatlakozott a Szolidaritás mozgalomhoz, mivel károsnak tartja a kormány felsőoktatás-politikáját, és mert az Orbán-kormány lenyúlta a magánnyugdíj-megtakarításokat. Azt mondta: a Fidesz lejárató kampányt folytat ellene, azzal vádolja, hogy "Gyurcsány Ferenccel együtt tette tönkre az országot", noha soha korábban nem foglalkozott politikával. Felidézte a választási küzdelem fontosabb eseményeit, és köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a kampányát.

Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője szerint sokkal többen lesznek a kormányváltó szavazók vasárnap, mint amire a Fidesz számít.

    A politikus a csepeli fórumán összegyűlt ötszáz ember előtt elmondta: azért fognak sokan a kormányváltásra szavazni, mert normális országban akarnak élni, ahol lehet ötről a hatra jutni, ahol akit vezetőnek választanak, szolgál és nem uralkodik.

    Az ellenzéki szövetség legfőbb ellensége nem Orbán Viktor miniszterelnök, hanem a reménytelenség, a közöny és a félelem.

    "De nem kell félni. Aki fél órára nem tudja félretenni a félelmét, annak utána négy évig félnie kell" - jelentette ki.

    Az Együtt-PM szövetség vezetője szólt arról is: a kamu- és bizniszpártokra leadott szavazatok Orbán Viktort segítik, de szerinte a Fidesz hatalmon maradását szolgálják "a jobb sorsra érdemes" LMP-re adott voksok is, mert a párt úgy döntött, "fontosabb különbözni, mint kormányt váltani".

    A Jobbikról úgy fogalmazott: bár gárdamellény helyett most szűkre szabott öltönyt hordanak, kiskutyákkal fényképezkednek, "de ezek az emberek a szellemi örökösei annak a mozgalomnak, amely Magyarországot végső romlásba és pusztulásba taszította a második világháború végén".

    Ha a Fidesz programja az, hogy folytatják, "a miénk kétszer olyan hosszú: ne folytassák!" - mondta Bajnai Gordon, hozzátéve: amikor 2010-ben átadta a kormányzást 265 forint volt egy euró, ma 310, és ha folytatódik a Fidesz-kormányzás, lehet 400 is.

    Akkor 60 ezer devizahiteles volt bajban, most 220 ezer, de ha folytatják, lesz még több is, eddig 500 ezren mentek külföldre, ám ha Orbán Viktor folytatja, meglesz az egymillió is - jelentette ki.

    Bajnai Gordon ugyanakkor jelezte: a Fidesszel ellentétben nekik van részletesebb programjuk is.

    Kormányra jutva az első dolguk a jogbiztonság visszaállítása lenne - mondta, majd munkahelyeket teremtenének, lehetővé téve, hogy aki külföldre ment, hazatérjen. Emlékeztetett, 250 ezer új munkahelyet ígérnek, és azt, hogy minden 30 év alatti fiatalnak munkát vagy képzést adnak.

    A következő lépés az oktatási rendszer átalakítása lenne: visszaadnák az iskolákat a helyi közösségeknek, megszüntetnék a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, és mindent megtennének, hogy karrier legyen a pedagógusi pálya.

    Harmadik feladatnak a szolidaritás helyreállítását nevezte: kétkulcsos adó bevezetését, és azt, hogy az első kormányzati év végére felszámolják a gyermekéhezést. Azt mondta: mindössze 15 milliárd forintra lenne szükség ahhoz, hogy minden rászoruló gyermek hétvégén és nyáron is meleg ételt kapjon, miközben stadionépítésre és a közmédiára is 80 milliárd forintot fordít az Orbán-kormány.

    Végül békét és nyugalmat kell teremteni az országban, de ehhez előbb meg kell nyerni a választást - hangoztatta.

    Szólt arról is, hogy a Fidesz kormányzásának jelképe Felcsút. Úgy fogalmazott: Orbán Viktor "átokverte Disneylandet" csinál a falujából. Hozzátette, ő is álmodozott gyerekkorában arról, hogy a kert végében legyen egy Disneyland, de esze ágában sem volt közpénzből felépíteni.

    Bajnai Gordon kitért Rogán Antal ingatlanügyére, hangsúlyozva: a kérdés nem az, hogy a fideszes frakcióvezető rosszul töltötte ki a vagyonnyilatkozatát, hanem az, hogy honnan van ennyi pénze, ezzel kell elszámolnia.

    Az Együtt-PM vezetője derültséget kiváltva úgy fogalmazott: Rogán Antalnak már az óvodai jele is az "antilop" volt.

    A közönség egyik tagja - Gyurcsány Ferencre utalva - azt kérdezte Bajnai Gordontól, mit keres a baloldali összefogásban egy megbukott miniszterelnök. A politikus úgy válaszolt: sokan kérdezik ezt tőle, de ősszel azt is sokan kérdezték, hogy Gyurcsány Ferenc miért nincs benne az együttműködésben.

    A Demokratikus Koalíció elnökéért sokan rajonganak és sokaknak szúrja a szemét - magyarázta, megjegyezve: a jelenlegi választási rendszerben csak akkor van esély a kormányváltásra, "ha mindannyian összeállunk". Szerinte ezt azonban nem rajtuk, hanem a választási rendszert megalkotó Orbán Viktoron kell számon kérni.

Bajnai Gordon méltatta Szabó Szabolcs tevékenységét, és a többi felszólalóhoz hasonlóan kérte a csepelieket és a soroksáriakat, hogy szavazatukkal egyéniben és a listán is a kormányváltók jelöltjét támogassák.

A nagygyűlés Csáki László szavalatával ért véget.

 

CSÚ és MTI

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr15937124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P.Freddy 2014.04.05. 02:53:23

A Felcsúti Disneyland Stadionavatásán Fityisz Mutyisz Viktorról készült az alábbi dokumentumfelvétel, miközben valami posztmodeln képet, gólyát vagy más madalat áblázoló képet kíván elhelyezni a felcsúti stadion dísztelmében, amikor Polt Péter elővezeti Simon Gábort:

www.youtube.com/watch?v=S0-Y5992hLA

Vasárnapi jelszó: Fityisz, Mutyisz! :-)))

(De ne bántsuk az igazi Fikusz Kukiszt, ő nem érdemli meg:)

3dom'f'speech 2014.04.05. 07:11:07

az ellenzékben is hatalmasatt bukott pislogó béka libajnai álmodik, de holnap a keze beleér a bilibe és eltakarodik az országból!

Anselmo 2014.04.05. 07:29:05

Amúgy ez a Bajnai nem egy fehérgalléros bűnöző? A liba-ügy miatt gondolom ezt. Ő lenne tehát a nagy baloldali ígéret? A változás?

Szerintem ezt a kampányt még végigcsinálja, aztán elhúz céget vagy bankot vezetni valahova.

Anselmo 2014.04.05. 07:35:17

Hol járt ez az ember? MUNKÁSOTTHONBAN? Hát sokmindent be kell vállaljon egy politikus a szavazatokért :) Ez a fiú nem olyan munkásotthonba járós, szerintem utána alaposan letusol, ruháit kifertőtleníti, stb...
Egy év múlva a bank elnökségében, ahol dolgozni fog, jókat sztorizik a kaviár mellett arról hogy bement a prolik közé, és hozzá kellett érjen dolgokhoz, emberekhez...

csakakkorhogyha 2014.04.05. 07:52:58

Libázásba belebukott, bízzunk rá egy országot. Mi baj lehet?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.04.05. 08:13:34

Sokkal többen leszünk, mint amire a Fidesz számít"
akkor meglesz a 15%

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.05. 08:16:11

Ma van Bajnai politikai életének utolsó napja. Én a helyében jól kihasználnám.

Holnap este megy a szemétbe PM-estül.

tisztapista 2014.04.05. 08:21:28

A sokkal több meglehet (1-2%-kal a közvéleménykutatók mérése felett?), de ez sem lesz elég semmire. A Fidesz támogatása duplaakkora, és a szavazóik el fognak menni vasárnap. Az összefogásos jelöltek miatt még ma is megy a polémia a baloldali szavazók között, hogy a Gyurcsányt, Bajnait, Kunczét és Fodort tartalmazó csomagot bevállalják-e a "megújulás" jegyében.

Többen nemet mondanak erre, főleg a közvéleménykutatások eredménye miatt. Ha a baloldalnak már matematikai esélye is alig van a kormányváltásra, akkor nem fogunk arcvesztéssel rájuk szavazni - gondolkodnak így sokan.

Többen, mint ahogy azt Bajnai gondolná.

Trackers 2014.04.05. 08:30:57

A libatolvaj milliárdos Gyurcsány csicska szimplán hazudik.

A külföldi magyarok több ment fele az MSZP alatt ment ki.

Az országot ahogy az embereket, és önkormányzatokat is a mocskos Elkúró MSZP kormány adósította el.

(Mind az ország, mind az emberek devizakitettsége ekkor nőtt meg cirka 60-70%-al).

Megduplázták a munkanélküliségi rátát, és az országot az EU utolsó helyére züllesztették 2010-re minden gazdasági mutató szerint, úgy hogy 2002-ben még a szlovákok előtt voltunk !

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.04.05. 08:53:30

@Anselmo: Nem fehérgallérosabb bűnöző Bajnai sem, mint a fidesz nagy része. És pont a "libázás" baromság.

Amúgy pedig ha egy picon működő bankot el tudna vezetni, akkor az országot is elvezethetné, elegem van a bullshiteket puffogtató soha egy percet nem dolgozott politikusokból.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.04.05. 08:54:24

@Dr Szili Mária: Mit jelent pontosan, hogy a "libázásba belebukott"? Ha már hivatkozol rá, fejtsd ki kérlek, hogy ez pontosan mit jelent?

dr kíváncsivagyok 2014.04.05. 08:54:51

@Dr Szili Mária:

"Libázásba belebukott, bízzunk rá egy országot. Mi baj lehet? "

Ha semmit sem tudsz egy témáról, minek ugatsz bele ?

dr kíváncsivagyok 2014.04.05. 08:58:11

@Trackers:
"A külföldi magyarok több ment fele az MSZP alatt ment ki."

Látod-látod,...egy kicsit nem figyelsz oda....és a végén igazat mondasz .

8 év alatt mentek ki annyian , mint a csuti artány 4 éve alatt .
Tehat 2 x annyian mentek ki a zorbánod alatt !

♔batyu♔ 2014.04.05. 09:00:43

Ez a Bajnai hihetetlenül szánalmas.

Anselmo 2014.04.05. 09:19:03

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: "Amúgy pedig ha egy picon működő bankot el tudna vezetni, akkor az országot is elvezethetné"

Volt már gazdasági miniszter a Gyurcsány-kormányban, akkor szakadtunk le Közép-Európáról. Hát hogyne érdemelne meg egy második esélyt? :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.04.05. 09:27:19

@Anselmo: No ez pédául egy bullshit: mi az, hogy második esélyt? Ez az egész nem erről szó, ez a CÖF szinvonala. Viktor már a 3. esélynél tart, pedig csak a hívők szerint csinálta jól a dolgát.

Arról, hogy miről és mikor szakadtunk le, én most nem vitáznék, mert nincs értelme. Inkább csak annyi: ha az elmúlt 4 évben teljhatalmú Viktor mellett sem szakadtunk vissza Közép-európához, akkor Viktor érdemel harmadik esélyt?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.04.05. 09:28:53

@♔batyu♔: Megjöttél főszoponc? Behánysz kicsit ide is? Te nívótlan legalja, te. Pedig a múltkor megkaptad a magadét, látom most csak ilyen gyenge tőmondatos idehányásra futja.

2014.04.05. 09:44:28

Úgy van libás, ha sikerül feltámasztani néhány munkásőrt, akkor biztos többen lesztek. Talán még a Jobbikot is beéritek.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.04.05. 10:09:13

Aki tönkretette a libatenyésztőket az inkább kussoljon!!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.04.05. 10:13:34

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!: És ne felejtkezzünk el a sajtkészítőkről sem. Komolyan ez már Monty Python szinvonal, az ilyesztő az, hogy ti komolyan is gondoljátok.

kosztarovics bácsi 2014.04.05. 10:42:41

Édes drága libsi-bibsi-bolsi barátaim! Koppantok vasárnap.Aztán remélem, elhallgattok...

Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör 2014.04.05. 18:08:59

@Anselmo: Anselmo, én most biztos feljelentenélek vagy beperelméelek, kis csillag, Bajnai helyében... De a sas nem kapdos legyek után.. szóval nyugodtan nyálazzál, élvezzél a jól lejáratott libás-szöveggel, miközben te is tudod, hogy hazugság.. Mondjuk ez téged úgy sem érdekel..

Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör 2014.04.05. 18:10:53

@Dr Szili Mária: Nem tudom, millen doktor maga kiskegyed, de én még a libámat sem bíznám egy ilyen buta libára.. Gondolom, a doktori címet is hazudja, nem?

Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör 2014.04.05. 18:12:36

@Trackers: Igazad van, drága lélek, tényleg a szlovákok előtt.. Csak azt felejted el, hogy a szlovákok meg az utolsó helyen voltak..

Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör 2014.04.05. 18:15:49

@Anselmo: ???? Drága aranyszőrű gyűrűs gilisztám! Miről is brekex? Amikor ő volt a miniszterelnök, akkor sikerült megállítania a zuhanást.. És ezt még a VTÚ is elismerte.. Vagy le mered hazugozni vagy hülyézni a vezéredet?!

Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör 2014.04.05. 18:17:59

@kosztarovics bácsi: Bácsikám, maga inkább azzal foglalkozzon, hogy ne remegjen a keze, amikor slagol a réváson... Mit jelent a koppanás magának? Mert jelen helyzetben -amit a feed ass teljesen lejtőssé tett a maga javára - még egy szerény vereség is óriási eredmény...

sivatagi n. 2014.04.10. 17:12:30

Na mi van libás, hányan is voltatok vasárnap? :)
süti beállítások módosítása