CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Luxus pánikkal: Ma mennyivel gyarapszik a fideszes képviselők vagyona?

2014. április 04. 05:55 - csú

Pénzcsap-1_5.jpgRogán körül egyre nagyobb a zűrzavar - Bonyhád polgármestere ezt mondja: "Sötét lóként sikerült elhúznom a Simon-ügy mellett, nem akartam, hogy én is egy kalap alá kerüljek vele"

Már három fideszes országgyűlési képviselő jött rá, hogy nagyobb a vagyona mint amennyit a parlamenti vagyonbevallásában eredetileg feltüntetett. Rogán Antal frakcióvezetőhöz, V. kerületi polgármesterhez  és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez csatlakozott Pótápi Árpád János, Bonyhád polgármestere is.

Pótápi Árpád rosszul emlékezett rá, hogy mekkora a telke, ezért az 1266 négyzetmétert átírta 3166 négyzetméterre a vagyonbevallásában – írta az Origo.

Rogán Antal és Varga Mihály után Potápi már a harmadik fideszes képviselő, aki nemrég kijavította vagyonnyilatkozatát.

A bonyhádi polgármester, a Nemzeti Összetartozás Bizottság elnöke március 19-én javította a vagyonnyilatkozatot, két nappal azelőtt, hogy Rogán először átírta a sajátját.

Potápinak állítása szerint akkor tűnt fel a tévedése, amikor polgármesterként is vagyonnyilatkozatot kellett leadni. Ekkor javította át a telek méretét két és félszer nagyobbra. "Sötét lóként sikerült elhúznom a Simon-ügy mellett, nem akartam, hogy én is egy kalap alá kerüljek vele" – magyarázta.

A telket 5,8 millió forintért vette, és építkezni szeretne rajta új élettársával.

Potápinak Bonyhádon két másik ingatlanja is van, tavalyi válása után az egyiket az exfelesége, a másikat pedig a volt anyósa rendelkezésére bocsátotta – írta az Origo.

Rogán Antalnak már többször módosította vagyonnyilatkozatás, de még mindig nem pontos. Budapesti lakása mellett több örökölt ingatlana is van, de ezeket sem sikerült pontosan feltüntetni a dokumentumban – írja az Origo. Egy szülőfalujában lévő ingatlan évekkel ezelőtt eltűnt a bevallásból, pedig a tulajdoni lap szerint továbbra is tulajdonrésze van benne.

A lap kiderítette, hogy a képviselő egy balatonlellei nyaralónak felerészben tulajdonosa, amit bele is írt a vagyonbevallásába, viszont több szakonyfalui ingatlanban is van tulajdonrésze, ezek pedig hiányoznak a nyilatkozatból. Korábbi bevallásaiban Rogán viszont még többet is bevallott, mint amije volt, ugyanis azt írta, hogy ezeknek az ingatlanoknak felerészben tulajdonosa.

Korábban azt írtuk, hogy Rogán Antal vagyonnyilatkozatából állítólag még mindig hiányzik egy legalább 20 milliót érő tetőterasz.. A politikust egyébként Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke feljelentette.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr405910546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása