CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Választási botrányok, balhék - Szent Imre téri tikkasztó, kígyózó sor - Orbánt már az MTI sem fotózhatja

2014. április 06. 14:15 - csú

Felkiáltó_3.jpgOlvasóink jelzése szerint a Szent Imre téren, a volt régi Rákóczi iskolánál, a polgármesteri hivatal közvetlen közelében hosszan kígyózó sorban várakoztak a szavazni kívánók a délelőtti órákban. Munkatársunk megtudta, hogy ennek az az oka, hogy ezen a helyen lehet voksolnia azoknak, akik átjelentkezéssel szavaznak. (Nem Csepelen van az állandó lakásuk, a lakhelyük, de itt szavaznak a pártlistára és a lakóhelyük szerinti jelöltekre, vagyis nem a kerületi jelöltekre.) A beszámolók szerint van akinek minimum fél órát és olyan is, akinek több mint egy órát kellett várakoznia, mire behúzhatta a két X-et. a helyzetet bonyolította, hogy szintén a régi Rákócziban szavaznak a környék lakói. Ők csak bújócskázás után, de nagyobb várakozás nélkül járulhatnak az urnák elé. Ez, persze jócskán bosszantja kígyózó sor részt vevőit.

Rengeteg rendőrt, közterület-felügyelőt láttak olvasóink a Szent Imre tér környékén. Azt mondják, hogy ilyen készültségre ős idők óta nem volt példa. A sok rendfenntartó azonban sem külön-külön, sem együtt nem tudta elintézni, hogy a sorban állóknak megnyissák a Szent Imre téri WC-ket. A hivatalba élő, közönséges csepeli polgár a lábát nem teheti be.

Hiába jelent meg az MTI fotósa abban a XII. kerületi szavazókörben, ahol reggel 8-kor Orbán Viktor adta le a szavazatát, az utolsó pillanatban a főszerkesztő telefonon felhívta, hogy mégsem kell kép a miniszterelnökről.
Az ügyről a helyszínen tartózkodó fotósoktól értesült az Index és a történetet alátámasztani látszik, hogy az MTI 11-ig nem adott ki fotót Orbánról. Ez az MTI történetében példátlan. Nem tudni, mi áll az ügy hátterében, de a legvalószínűbb magyarázatnak az tűnik, hogy a miniszterelnök vagy a stábja inkább Orbán saját fotósának képeit látná szívesen az MTI-ben, hogy az állami hírügynökség a lehető legelőnyösebb képeket adja ki. Ez az MTI etikai szabályaival, hagyományaival azonban összeegyeztethetetlen. Úgy tudni, az ügy miatt kisebb botrány tört ki az MTI-ben.

Újabb újságírókat zártak ki a Fidesz választási partijáról - 16:37
A 444.hu és a Magyar Narancs után a Hír24 tévécsatorna sem vehet részt a Fidesz eredményváró rendezvényén a fővárosi Bálnában – erősítette meg a Facebookon a Hír24 tévés stábja. Egyelőre nem tudni, hogy a hir24.hu portál tudósítóit is érinti-e a tilalom.
"A külföldi sajtóorgánumok nagy számú jelentkezése miatt, valamint a helyszín létszámkapacitásából adódóan jelentősen szűkítenünk kell a mai eseményen részt vevő újságírók létszámát, ezért sajnálattal közöljük, hogy az Önök regisztrációját mégsem áll módunkban elfogadni. Megértésüket köszönjük!" – írta a Hír24-nek a Fidesz sajtóosztálya. Korábban ugyanezt az üzenetet kapta a Magyar Narancs szerkesztősége is, amely két újságírót regisztrált volna az eseményre - írja a hvg.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr605962771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása