CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli szocialisták rendkívüli kongresszust vagy teljes tisztújítást javasolnak az MSZP vezérkarának

2014. május 27. 22:38 - csú

Csepeli logó_2.PNG

Á L L Á S F O G L A L Á S

Az MSZP Budapesti Területi Szövetség Csepeli Szervezet taggyűlése megtárgyalta és összehasonlítva értékelte a 2014. április 6-ai-, és a május 25-ei választás csepeli eredményeit!

A taggyűlés kiemelkedő eredményként értékelte, hogy nem egyszerűen győzelmet arattunk az országgyűlési választáson, hanem a Fidesz egyik vezető politikusával, a Fidesz választási kampánya húzótémájáért felelős politikussal szemben tudott győzni a kormányváltók közös jelöltje.

A csepeli MSZP kampánystábjának a munkája látható és érzékelhető volt – annak ellenére, hogy az országgyűlési jelöltet – az MSZP országos vezetőségének döntése alapján – nem a csepeli szervezet, hanem a politikai szövetségesünk nevezhette meg!

Az országgyűlési választásokon az egyes szavazókörökben leadott-, és az önkormányzati körzetekre összesített szavazatok alapján elmondhattuk, hogy a csepeli 14 választási körzetből a közös jelöltünk 9-et, a kormányváltók listája pedig 11-et nyert meg a Fidesszel szemben!

Sajnos az MSZP országosan elért eredménye nyomott hagyott nem csak a párttagságunkon, de az aktivistáink és a szimpatizánsaink körén is. Tetézte a bajt, hogy az MSZP elnöksége –látszatra legalább is– nem vonta le a választási vereségből a konzekvenciát és karakán kiállás helyett zavaros magyarázkodásba kezdett…

Mindezek ellenére a pártszervezetünk folyamatos intenzitással folytatta a kampányt – ezúttal már az európai uniós választásokra.

Annak ellenére, hogy a korábbi kormányváltók szövetségében szereplő pártok összességében hasonló eredményt értek el Csepelen a Fidesszel szemben, pártszervezetünk minden tagja csalódással fogadta az eredményeket! Főleg azért, mert az MSZP arca, karaktere végleg feloldódni látszik!

A taggyűlés megítélése szerint, ha az MSZP vezetésében egy gyors és gyökeres változás nem megy végig, elveszítjük azt az esélyt, hogy ősszel az önkormányzati választáson Csepelen az MSZP részvételével baloldali győzelmet arathassunk!

Éppen ezért az MSZP Budapesti Területi Szövetség Csepeli Szervezet taggyűlése úgy határozott, hogy az MSZP Választmányába delegált tagjait kötött mandátumra kötelezi az alábbiak szerint:

 1., javasolják, illetve támogassák egy rendkívüli kongresszus összehívását, ahol egy új országos elnökség kerül megválasztásra 2016-ig szóló mandátummal. Ezzel egyidőben kerüljön összehívásra a Budapesti Küldöttértekezlet, ami válasszon új budapesti elnököt. A teljes, felmenő rendszerben lebonyolított tisztújításra pedig az önkormányzati választások után kerüljön sor.

Amennyiben az 1., pontban megfogalmazottak nem nyernek támogatást a választmányi ülésen, akkor

2., javasolja, illetve támogassa, hogy egy teljes, felmenő rendszerben lebonyolított tisztújításra kerüljön sor, amit a párt legkésőbb 60 napon belül lezár, illetve megtart!

Budapest-Csepel, 2014. május 27.

MSZP Budapesti Területi Szövetség Csepeli Szervezet taggyűlése

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr206220912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása