CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Minden második gyerekes család éhes

2014. június 06. 04:24 - csú

Éhes gyerek-2-2012-02-03.PNGA magyarok több mint egyharmada, a gyermekes családok csaknem fele tapasztalta tavaly, hogy nem tud elég ennivalót venni. A helyzet romlott 2012 óta. Az unió és a Központi Statisztikai Hivatal más jellegű felméréseket készít, de azok szerint sem állunk túl jól.

Az adatokat, mint minden évben, a Gallup hozta nyilvánosságra. Ezek szerint a 34 OECD-tagországban átlagosan minden ötödik gyermeket nevelő családnak nem jutott elég ennivaló. Magyarországon viszont minden másodiknak. Ez drámai romlás 2007, a gazdasági világválság kezdete óta, de 2012-höz képest is rosszabb a helyzet. A számok alapja nem mérés, hanem a megkérdezettek személyes beszámolója.

A kérdés, melyet a Gallup közvéleménykutatói évről-évre feltesznek, egészen pontosan így hangzik: „Előfordult-e az elmúlt 12 hónapban, hogy nem volt elegendő pénze megvenni az ennivalót, amelyre Önnek vagy a családjának szüksége volt?”

Az OECD márciusban megjelent jelentése szerint 2011-12-ben Magyarországon az emberek egyharmada válaszolta azt, hogy igen, ez előfordult. Magyarország ekkor Mexikó és Törökország mögött a harmadik helyen állt, és 2007-hez képest, vagyis öt év alatt, az arány több mint 10 százalékkal nőtt.

Somogyi Dorottya

Forrás: VS.HU

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr136258953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása