CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hol volt és hol nem volt Németh Szilárd? A (gyep)szőnyeg szélén...

2014. június 08. 05:05 - csú

Kémlelő-1 kicsi_1.PNGAz önkormányzat honlapján ismét több, rezsicsökkentéssel kapcsolatos írás jelent meg: „Németh Szilárd a rezsicsökkentésről és Brüsszelről”, június 4., „A Fidesz visszautasítja a rezsicsökkentés megszüntetését”, június 4., „Marad a rezsicsökkentés”, június 5.

Olvasva a harcias írásokat, eszembe jutott, hogy május 29-én Németh Szilárdnak – a Fidesz-KDNP országos listájáról mandátumot szerzett országgyűlési képviselőnek, ma még Csepel polgármesterének, fővárosi kulturális tanácsnoknak –, meg kellett volna nyitnia a Feith Bence emlékét idéző kiállítást a Nagy Imre Általános Művelődési Központban. Mint utólag hallottam, nem Ő nyitotta meg. Állítólag a résztvevőket kulturáltan üdvözlő hölggyel azt üzente a megjelenteknek, hogy „elnézést kér, de Orbán Viktor miniszterelnök berendelte”. Nem tudom igaz-e a történet, azt sem tudom, hogy tényleg találkozott-e a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője akkor a miniszterelnökkel és arról sem értesítettek, hogy Orbán úr felcsúti birtokán lévő családi ház tiszta szobájában, vagy a birtok részét képező Arénában volt-e az audencia? Ha egyáltalán volt. Szerintem, s az utóbbi napok történései, és az olvasott írások is erről győztek meg, valóban lehetett valami titkos találkozó az Arénában. Az áprilisi országgyűlési választásokon meggyengült  Szilárd állhatott, de lehet, hogy térdelt a hatalmas zöld gyep szélén, az Aréna és az Ország Ura meg fentről, a miniszterelnöki szoba előtt ülve, csak úgy egyszerűen, kiosztotta, lekiabálta az újabb ukázt, napiparancsot. Németh meghallgatta, mormolt valami olyasmit, hogy igenis, Kedves Vezérem, meghajolt, majd lelépett. Jobbra.

Szóval „válámi ván, dé ném áz igázi” – mondta valamikor a nagy Rajkin. Most is igaza lehet. Igaza, mert igaz lehet a berendelés. Németh Szilárd valóban állhatott a szőnyeg, a gyepszőnyeg szélén. Igaz, még nem lett a szőnyeg alá söpörve. Azóta ugyanis, Németh Szilárd, nem a csepeliek által megválasztott országgyűlési képviselő, arcát ismét feketére festette, teljes harci páncélzatba öltözött, felült a rezsicsökkentés véres harcaiban megedződött muraközi lovára, sisakrostélyát lehúzva, megszokott kőbaltáját kezébe fogva, betrappolt az ütközet közepébe. A hős életének krónikásai, a magyar újságírás kormánypárti halhatatlanjai, meg utána. Kezükben a kamerával, mikrofonnal, csak úgy záporoztatják álkérdéseiket az ellennel küzdő, éppen élet-halál harcot vívó rezsibrigadéros felé. A Duna Televízió, a Hír TV és a Magyar Televízió meg élőben mutatja az egészet.  Micsoda küzdelem. Szinte borzongva nézem. Csakúgy hullik a férgese. Az egész Európai Bizottság, a brüsszeli bürokraták, az extraprofitot hajszóló cégek urai, a hazai balliberális árulók, a multinacionális fináncoligarchia szekértolói és „Brüsszelben ücsörgő kijáró embereik”, a nem Fideszt támogató offshore lovagok, „a Gyurcsány-, Bajnai-, Mesterházy csapatok” együttesen sem bírták a muraközin vágtató súlyos egyéniség félelmetes csatakiáltással (Rezsicsökkentéééééésss! Viktoooor!) kísért rohamát. Németh Szilárd meg egyet vág a kőbaltával, majd válaszol a riporterek kérdéseire. Egy vágás, egy kérdés, egy válasz. Egy vágás, egy kérdés, …..

Most vége! Elsötétül a képernyő. Csend, halotti csend mindenütt. „Európa erős embere”, azaz országunk Kedves Vezetője, a Felcsúti Birodalom és a Pancho Aréna Teljhatalmú Ura, a Köztársasági Elnöki Szék Bejelentkezett Várományosa és kedvenc rezsiharcosa,”a rezsicsökkentést ellenőrző” volt „munkacsoportvezető”, sosem kinevezett „kormánybiztos”, most aztán keményen odavágott. A televíziókban! A kormány uralta televíziókban! Megmondta! „Marad a rezsicsökkentés”. Punktum! Nincs vita. Ha harc kell, akkor legyen harc. Vagy, ahogy a nagy Viktor, még az országgyűlési választások előtt, március 19-én mondta: „Folytatjuk!”

Itt kell azonban visszatérnem Rajkinhoz. Mert ez már „ném áz igázi”! Németh Szilárd esetében különösen nem. „Ném áz igázi”, mert április 6-án sok-sok „győztes” rezsiharc ellenére, a csepeli választók nem szavazták meg Őt Csepel országgyűlési képviselőjének. Elegük volt a harcból? Nem tudom, csak sejtem. Elegük volt Németh Szilárdból, a Fideszből? Nem tudom, csak vélem. Viszont biztos vagyok abban, hogy ez a harc, a program nélküli folyatás sem vezet sehova. Mindez kevés az ország fejlődéséhez, kevés az elszegényedett milliók felemeléséhez, az ország valamennyi polgárának a boldogulásához. Más kell. Nem új Messiásra, Messiásokra gondolok. Csak összefogás, a változást akarók valódi összefogása hozhat végre munkát, igazi biztonságot és fejlődést.

Hír: a napi.hu hírportálon „Megdöbbentő számok Magyarországról – ennyit ért a rezsicsökkentés” címmel elemző írás jelent meg. A Habitat for Humanity által készített elemzés szerint, Magyarországon a lakhatási szegénység 2013-ban tovább mélyült. Jelenleg másfél millióan élnek lakhatási szegénységben, a szakpolitikai intézkedések – rezsicsökkentés, lakásfenntartási támogatás –, pedig nem nyújtottak érdemi segítséget. A költségvetés lakhatási kiadásainak mintegy harmada jutott csak a „célzott” rétegeknek, túlnyomó részükből a közép- és felső osztálybelieket támogatták. (napi.hu, 2014. június 4.) 

V O X

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr816283372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása