CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lázárnak vallania kell

2014. július 07. 03:48 - csú

Lázár János-OK-156.pngKézhez kapta és nyilvánosságra is hozta a Transparency International annak az első fokú ítéletnek az írásos változatát, amelyet még május végén hozott a bíróság Lázár János titokzatos utazásaival kapcsolatban. Ez az ügy vezetett a közérdekű adatigénylést beadó oknyomozó újságíró, valamint az Origo főszerkesztőjénak távozásához.

Az ítélet egyértelmű: a bíróság kötelezi a Miniszterelnökséget, hogy 15 napon belül adják ki, hogy az utakra milyen feladatok végrehajtása érdekében volt szükség, melyik szállodákban szállt meg a delegáció, és részletezni kell a költségeket utazásonként és szállodánként is. Mindez ugyanis, ha akarja Lázár János, ha nem, ha kifizette saját zsebéből végül az utat, ha nem, közérdekű adat. A Miniszterelnökség valószínűleg fellebbezni fog. (Átlátszó)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr26474527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása