CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tóbiás József a szocialisták új elnöke, Gőgös Zoltán az alelnök, Botka László pedig a választmány elnöke.

2014. július 19. 14:28 - csú

Tóbiás József.PNGA három alelnök Ujhelyi István, Márton Roland és Lukács Zoltán.

A Magyar Szocialista Párt és az ország megerősítésére tett ígéretet Tóbiás József (képünkön), a szocialisták új elnöke a megválasztását követő beszédében. A politikus hangsúlyozta, már ellenzékben azon dolgoznak, hogy jobbá tegyék az országot. Az MSZP példamutatásával a szabadság, az egyenlőség és a szolidaritás értékeit kívánja képviselni - fejtette ki, hozzátéve: egy erős baloldali párt és nem egy "szivárványkoalíció" létrehozására kapott mandátumot. A szélkakas politikája ugyanis csak rombol - mondta Tóbiás József, aki hirtelen kanyarok és "ötletparádé" nélküli pártvezetést ígért. (A kongresszusról szóló újabb hírek, vélemények és reagálások ITT OLVASHATÓK)

A reggel kilenckor kezdődött kongresszus elején a párt különböző testüleinek vezetői ismertették a beszámolójukat, amelyet nem követett vita. Felszólalt Mesterházy Attila is, aki információink szerint közölte, hogy nem akar reagálni az őt ért támadásokra, és valószínűleg a nemrég, az MSZP-n belül alakult Deák Kör nyilatkozataira reagált, amikor azt javasolta: felelősen használják a média felületeiket azok, akiknek van ilyen.

Arról vita volt, hogy hány alelnöke legyen a Szocialista Pártnak, végül a többség úgy szavazott, hogy a jelenlegi kettő helyett mától három lesz.

Az egyedüli elnökjelölt Tóbiás József is megtartotta beszédét, és egyebek mellet azt hangsúlyozta, hogy sem generációs ellentétet, sem restaurációt nem szeretne a pártban.

A szavazatok összeszámlálása után kiderült, hogy Tóbiás József az új elnök, 263 támogató vokssal. Gőgös Zoltán lett az elnökhelyettes 266 szavazattal, a választmány elnöke pedig Botka László, aki 267 szavazatot kapott. A küldöttek száma több mint 330, a vendégeké pedig több mint száz.

Forrás: Népszava

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr696524267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása