CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kastélyt vesz Matolcsy jegybankja

2014. augusztus 08. 05:43 - csú

Kastély-Matolcsy.PNG"Társadalmi felelősségvállalásuk" jegyében ezúttal kastélyt vásárolt a Matolcsy György vezette jegybank Tiszaroffon. A jövőben itt pihenhetik ki magukat a gazdasági szabadságharcban megfáradt MNB-dolgozók.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a közelmúltban megvásárolta a nemrég még négycsillagos kastélyszállóként üzemelő tiszaroffi Borbély-kúriát - írja a HVG.

Értesüléseik szerint a nemrég egy ingatlanközvetítőnél nettó 680 millió forintért árult ingatlanegyüttes a jegybank saját üdülője lesz.

A 3,2 hektáros, ősfás, védett parkban található, copf stílusú palota a XIX. század elején épült. A 90-es évek elején először a helyi agrárszövetkezet jutott hozzá a téesz felszámolásakor vagyonmegosztás címén. A budapesti Licska-család 1994-ben szerezte meg a  műemlékkastélyt, amit 2005-ben felújítottak, modernizáltak. A jegybank a földhivatali bejegyzés szerint ez év július 10-én vásárolta meg tőlük az ingatlant.

A palota 2600 négyzetmétere beépített. Összesen harminc szoba, húszméteres úszómedence, szauna, wellness- és fitneszterem, minigolfpálya tartozik hozzá.

A HVG emlékeztet, hogy a jegybank kastélyvásárlási terveit illető pletykákról először a Vasárnapi Hírek számolt be helyszíni riportban. A Matolcsy György vezette jegybanknak nem ez az első "kulturális tematikájú" bevásárlása. Vettek épületet már a Várban és Kecskeméten is. Az MNB mindezt társadalmi felelősségvállalásával magyarázza.

Az Együtt-PM feljelentést tesz

Az Együtt-PM visszataszítónak tartja, hogy miközben a forint történelmi mélységekbe zuhan, a magyar gazdaságban pedig "az Összeomlás Napja közeleg", a jegybank luxusüdülővel ajándékozza meg magát - fogalmazott közleményében Pápa Levente, az ellenzéki Együtt-PM Szövetség gazdaságpolitikusa. A pártszövetség feljelentést tesz, hogy kiderüljön: történt-e hűtlen kezelés a kastélyvásárlás ügyében - közölte.

Várják az MNB válaszát arra a vonatkozólag, hogy ezt az ügyletet vajon társadalmi felelősségvállalásukkal, avagy a magyar kultúra védelmével magyarázzák-e. Emlékeztetnek, hogy az MNB egy korábbi hegedűvásárlást a magyar kulturális kincsek védelmével és a társadalmi felelősségvállalásukkal magyarázott. Az erre vonatkozó feljelentésüket a hatóságok érdemi vizsgálat nélkül megszüntették. Az Együtt-PM minden ilyen és hasonló ügyben feljelentést tesz - szögezte le. Egyúttal felhívta Matolcsy György és a rezsim többi működtetőjének figyelmét: az ilyen bűncselekmények hosszú idő alatt évülnek el.

nol.hu

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr666586445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása