CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Ne vágj ki minden fát! Szent Imre téri gondolatok

2014. augusztus 15. 05:59 - csú

A Négyes bruttóhoz-névvel-jav_8.pngAzért merik megcsinálni, azért mernek baltát és fűrészt emelni a fáinkra, értékeinkre, mert azt hiszik, hogy beérett aljas munkájuk gyümölcse, és már a csepeli embert a sarok alá törték! Tévednek!

Úgy látszik, nem ismerik Csepel ma még regnáló Fideszes vezetői a címben említett örök igazságot. 
A fakivágás ugyanis az élet végét jelképezi. Az az ember, vagy szervezet, amelyik eszetlen módon esik neki a fáknak, az élővilágnak úgy pusztítja el önmagát, hogy közben magával rántja azokat is, akiket a sors uszályukba ejtett! 

Ezt látjuk megvalósulni most a Szent Imre téren! 
Megdöbbent férfiarcok, és könnyeiket elnyomó női tekintetek láthatók a szent Imre tér kerítéssel elzárt útjait kerülgető csepeli embereken. Bekövetkezett a legrosszabb. Megkezdték az "őspark" növényeinek irtását! Csak azért, mert van rá pénz! 
Öles régi fákat gyilkol a Fidesz vezetés azért, hogy átmeneti regnálásának tárgyiasult formában örök emléket állítson! Nem néznek se Istent, se embert, se fát! 

Igaztalan módon persze megint másra hárítja döntésük felelőségét. 
Most is a fő hibásnak az Európai Uniót jelölték meg! 
Azzal indokolják az eszetlen irtást, hogy el kell költeni az Eu-s pénzt. 

Pedig ez csúsztatás! 
A pénzt ugyanis valóban az Eu adta, de nem fakivágásra, meg játszótérépítésre, hanem ezzel éppen ellenkezőleg, lakóhelyi rehabilitációra. Ebben pedig benne vannak a panelházak szigetelésének, nyílászáróinak erkélyeinek, gépészetének és egyéb elemeinek felújítása, korszerűsítése, a terület kulturális és szociális környezetének fejlesztése. 
Erre adta az Eu a pénzt, és ezt csapolta meg a csepeli Fideszes vezetés arra, hogy saját maga kampányára népszerűsítse jelöltjeit. Még véletlenül se költenének a mélyszegénységbe szorult emberekre. Nekik foglalkoztatóra, felvilágosításra, segítésre szolgáló hely kialakítása szóba se kerülhetett. Itt, - úgy gondolják - megoldottak már mindent a szegénytemetés elrendelésével. 

A Munkásotthon az önkormányzati karanténban élethalál állapotban agonizál. Eszükbe sem jutott a mostani Fideszeseknek, hogy a kultúrára adjanak, és ennek az intézménynek a hagyományos módszereit kihasználva felkeltsék az emberek önmegvalósító akaratát. 

Nem! Mert náluk nem az ember számít, hanem az eszme! 
Az avítt, letűnt, kiégett nacionalizmus. 
Ezt mutatja az a csúfság, amit kreáltak az irredentizmusnak, és az az értéktelen giccsparádé, amit a revizionizmus szellemében a 64 vármegyéről plexi alá biggyesztettek. És ez nem volt elég! 
Az alig öt éve épült és kedvelt játszóteret elbontották, hogy helyette teljesen feleslegesen újat csináljanak. Beszélik, hogy a szökőkút áttelepítését is tervezik, és a rijekai "hajó orr" térplasztika elbontását is célba vették. Csak azért, hogy elmondhassák, hogy ők is csináltak valamit. Kerül, amibe kerül! Majd megfizeti a nép, hisz ő adott mandátumot nekik - gondolják. 

Tehát elvonták a pénzt, (egyesek szerin több mint 800 milliót) a lakosságnak attól a rétegétől, akik a lakótelepen élnek és millió üggyel, bajjal kínlódnak, hogy fakivágásba, játszótérépítésbe kezdjenek. Ennek pedig a szabálytalan beruházás lesz a minősítése. 
Ebben az esetben Csepelt büntető intézkedések is sújthatják. 

Akkor viszont a büntetés a beruházási költségek visszafizetésében fog testet ölteni. Így lesz aztán igazán drága a most még ingyenesnek hazudott kampányberuházás. A csepeli nép ezen csak veszíthet. Mégpedig sokszorosan. 
Először: azzal, hogy a fent említett módon elvonták tőle azt a pénzt, ami valójában a lakótelep felújítására szolgált. A beruházások így vagy elmaradtak, vagy saját zsebből kell, hogy elkészüljenek. Másodszor: a szabálytalan beruházás miatt Csepelt fogják megbüntetni, ami a közpénzek csökkentésével, a lehetőségek kiaknázásának ellehetetlenülésével jár. Ez pedig újabb terheket ró a lakosságra. 
Harmadrészt: visszavonhatatlan pusztítást, irtást végeznek Csepel természeti, kulturális és urbanizációs környezetében. 

A Szent Imre téren gyakorlatban mutatkozik meg a tusványosi beszéd valósága! 
Ezt kínálja, ezt ajánlja nekünk a Fidesz politikája. Arra ösztönöz a bódító beszéddel, a stadionavatókkal, a keleti nyitással és a nyugati zárással, hogy adjuk fel önértékelésünket és bízzuk magunkat rájuk! 
Rájuk, a baltás gyilkos kiadókra! 
Nagyon nagy a tét! 

Ha bedőlünk, és a konfliktuskerülés kényelme miatt hagyjuk, hogy kimozdítsanak bennünket atyáink által megszerzett és megépített jussainkból, maholnap egy szomorú világra ébredünk. Olyanra, amilyen Csepelen már négy éve látható: arrogancia, kényszer, és zsarolás világára. Ahol ember embernek farkasa, és ahol félve kell körülnézni minden kimondott szó előtt! Azért merik megcsinálni, mernek baltát és fűrészt emelni a fáinkra, értékeinkre, mert azt hiszik, hogy beérett aljas munkájuk gyümölcse, és már a csepeli embert a sarok alá törték! 
Tévednek!

Forrás: HORVÁTH GYULA blogja

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr996601639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása