CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi lesz a csepeli kocsmákkal? A Fidesz nemzeti szemet vetett rájuk (is)

2014. szeptember 05. 05:55 - csú

Bicska-nyílás_6.PNG

A csepeli fideszes városvezetés többszöri kérésünk, javaslatunk ellenére sem volt hajlandó nyilvánosságra hozni a csepeli nemzeti dohányboltok listáját. Már most szólunk: a csepeli nemzeti italboltok listáját akár holnap közzé tehetnék, hiszen azt is haverjaiknak adják. Nemzeti pia mellé nemzeti bagót, nemzeti üzletben, nemzeti zászlóval, nemzeti nemzettel Csepelen is...

Jövöre államosítják az alkoholkereskedelmet – értesült a Napi Gazdaság. A kormány véglegesítette a tervet, amely szerint a trafikokhoz hasonlóan üzemelő, monopolhelyzetű nemzeti italboltok létesülnek Magyarországon.

 Megkezdődtek az egyeztetések a piac szereplőivel az alkoholkereskedelem állami monopóliummá tételével kapcsolatosan – tudta meg a lap kormányközeli forrásokból.

Úgy tudják, a kereskedelmi rendszert a nemzeti dohányboltokéhoz hasonlóan alakítják ki, azaz a törvény elfogadása és hatályba lépése után csak a kimondottan erre a célra létrehozott italboltok árusíthatnak majd alkoholt.

Az ügy érdekessége, hogy bár többször is felröppentek hírek az italpiac államosításáról, a kormányzat eddig következetesen tagadta, hogy lennének ilyen tervek, idén márciusban Giró-Szász András kormányszóvivő egyenesen kacsának nevezte az erről szóló híreket. Májusban a Nemzetgazdasági Minisztérium közölte azt a Népszabadsággal: „nem készül előterjesztés az alkoholtartalmú italok kereskedelmének újraszabályozására”.

A Napi Gazdaság megemlíti: az italboltok létrehozása nem magyar sajátosság lenne, Ausztráliában, Új-Zélandon és Kanadában jó ideje nem árulnak szeszt az üzletekben, csak italboltokban, és főbb elemeiben hasonló rendszer működik a skandináv országokban is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr686670925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása