CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mire költötte Borbély Lénárd, Ábel Attila és Németh Szilárd a csepeliek pénzét ?

2014. szeptember 17. 05:38 - csú

Borbély-Németh CSAK A SKODA-621.pngA megtakarításokkal és a takarékos gazdálkodással hencegő városvezetők nem spórolnak a pénzzel, ha saját kényelmükről van szó. 2012-ben például Németh Szilárd részére egy felső-kategóriás Skoda Superb Combi 2.0 TDI személygépjárművet, Borbély Lénárd és Morovik Attila alpolgármestereknek,  1-1 középkategóriás Skoda Octavia Ambient 1.4 TSI típusú személygépjárművet vásároltak, míg csepel.info című, rágalmakat közlő hírblog domain tulajdonosának, és részben szerkesztőjének, Ábel Attila alpolgármesternek egy használt Renaulttal kellett beérnie.  A járműveket kizárólagos használatba adták az érintett vezetőknek (22/2012. (I.26.).kt.). Németh Szilárd kilométer-korlátozás nélkül, a többiek pedig évi 30 ezer km-ig teljesen ingyen használhatják.

A 2013-ban például 6 milliós jutalmat felvett Werner Péter (Csepeli Városgazda) szintén egy Skoda Octavia-t kapott, szintén évi 30 ezer kilométerig szabad használattal (23/2012. (I.26.), amit később lecseréltek egy korlátlanul használható Chevolet típusú autóra. (a beszerzéseket az 590/2011.(IX.29.). Kt. alapján hajtották végre). A Polgármesteri Hivatal és annak intézményeinek további Skoda Roomster és Skoda Fabia típusú gépjárműveket vásároltak, így végül összesen 13 gépjárművet sikerült megvásárolni potom 43 millió forintért. 

Feltehetnék a kérdést: vajon nem érdemlik meg? Akár még így is lehet, de a rendszerváltozástól kezdve nem volt szokás Csepelen, hogy közpénzből vásároltak volna a város vezetőinek személygépjárműveket. Erre Németh Szilárd cinikusan csak annyit mondott, hogy a többi polgármesternek még jobb autója van! Minden bizonnyal Lázár János lehetett a példa, mert neki tényleg még ennél is jobb lézerblokkolós autója volt akkoriban, egy AUDI S8-as.

Szolgálati közlemény: több csepeli lakos is megerősítette, hogy a bálokra, bulikra rendszeresen önkormányzati mikrobusszal utaznak az urak, és nem a szolgálati autójukkal. Ennek oka, hogy nehezen találják már ilyenkor az egyenes utat. Szóval ők jól szórakoznak, a sofőr meg nem alszik aznap este. Ezek szerint taxira már nem telik nekik.

(CSH)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1006691945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása