CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Minden csepelinek visszaadjuk a munkához, a rendhez és a biztonsághoz való jogát

2014. szeptember 23. 05:55 - csú

Horváth Gyuszi Egyenes beszéd.PNGCsepelt vissza kell adni a csepelieknek – állítja Horváth Gyula, a hírKOMP kérdéseire válaszolva. A csepeli híroldal Csepel legyen ismét a csepelieké! címmel készített interjút a politikussal. A baloldal polgármester-jelöltje szerint a fideszes városvezetők magára hagyták a XXI. kerületet, az álláshalmozó Németh Szilárd a barátai, rokonai kifizetőhelyévé tette Csepelt.

– Nyugdíjasként élhetne nyugodtan. Miért vállalja a csepeliek képviseletét?

– Mert az adósuk vagyok. A Csepel Művek munkástelepéről indulva azt hoztam magammal, hogy minden erőmmel a közösséget kell szolgálnom, amely esélyt adott nekem a tisztességes, dolgos életre. Tősgyökeres csepeliként mindent a kerülettől kaptam. Itt születtem, itt tanultam, itt szereztem szakmát, és itt dolgoztam a gyárban. Itt tanultam meg tisztelni a dolgozó embert. Itt szereztem gyakorlatot ahhoz, hogyan képviseljem a csepeliek érdekeit. 1994-től képviselő voltam, 2002-től alpolgármester.

– A jelenlegi vezetés épp azzal támadja, hogy ön a múlt embere…

– Hadd kezdjem azzal: megtisztelő, hogy a csepeli ellenzéki pártok és civil szervezetek támogatásával indulhatok a polgármesteri címért. Csepelen a demokratikus erők széles összefogásával tavasszal már sikerült legyőzni Németh Szilárdot és a Fideszt. A kerületét magára hagyó rezsi-biztos vigaszágon végül bejutott a Parlament be, így viszont a polgármesteri székért nem indul hat újra. Ezért most alpolgármesterét ültetné bele. Ilyen értelemben Borbély Lénárd is a múlt embere. Igaz, sokat nem hallhattak róla a csepeliek az el múlt években...

– Az utóbbi időkben önről sem sokat hallottunk. Most itt van, ráadásul igen kritikus véleménnyel a 2010 és 2014 közötti városvezetésről.

– A fideszes városvezetők négy évig semmit nem csináltak, most viszont úgy tesznek, mintha minden rendben lenne. Én pedig azt gondolom, hogy a csepeliek nem hülyék: pontosan tudják, hogy magukra hagyták őket az elmúlt években. Magukra hagyták őket az egyre súlyosabb megélhetési gondjaikkal, az Orbán-kormány által terjesztett munkanélküliséggel és leszakadással, a lezüllő lakótelepekkel és romló köztisztasággal. Hagyományos értékeiket, például a Munkásotthon intézményét pedig páros lábbal tiporták.

– Azért az túlzás, hogy semmit nem csináltak. Befejezték például a 2010 előtt indult fejlesztéseket, és 400 millió forint uniós forrásból nekiálltak felújítani azt a Szent Imre teret, amire már ráköltöttek pár tízmillió forint önkormányzati pénzt is az elmúlt időszakban.

– Nem azt állítom, hogy semmi nem fejlődött Csepelen az elmúlt években. A gerincút megépülése, az Ady-projekt első és második ütemének befejezése, vagy a csatornázások sok kerületi lakó életét teszik könnyebbé. Ezek viszont egy kivétellel – a Szent Imre tér 400 millió forintos felújítását is magába foglaló, 1,2 milliárdos „déli” város-rehabilitációs projekttel – az előző ciklusban indultak. A Fidesz 2010-es támogatói Csepelen azt hitték, hogy az álláshalmozó városvezetők komoly fejlesztési elképzelésekkel készültek. Joggal hihettek ebben, hiszen Németh Szilárd parlamenti és fővárosi képviselőként mind az országos, mind a budapesti fideszes vezetésnél eredményesen lobbizhatott volna a kerületért.

Ehhez képest a fejlesztések kimerültek a korábban elindított beruházások befejezésében, a közbiztonsági program pedig a közterület-felügyeletnél kifüggesztett „Ne bírságold meg!”listában, amelynek első helyén véletlenül épp Németh Szilárd szerepelt… Négy éve a csepeli kórház újranyitását is megígérték, én viszont nem hallottam, hogy bár milyen formában rehabilitálták volna az intézményt. Munkahelyeket pedig csak a messziről jött haveroknak és üzlettársaknak teremtettek. Soroljam még?

– Inkább azt mondja meg: mi a baj azzal, hogy megszépül Csepel főtere?

– Az, hogy a felújítási pénzt egész másra is költhette volna Németh Szilárd és csapata. A tér re elszórt 400 millió forintból egy kis önkormányzati rásegítéssel az összes csepeli panelházat hőszigetelhették volna, minden ott élő családnak havi 30–40 ezer forintot spórolva! A rezsi-biztosnak azonban fontosabb volt a látvány-beruházás, mint az igazi rezsi-csökkentés.

– Polgármesterként mit kezdene a csepeli paneltömbök tövében egyre nagyobb számban guberáló és alkoholizáló emberekkel vagy az utcákat és tereket elborító piszokkal?

–Új alapokra helyezzük, illetve egyáltalán: üzembe helyezzük a közterület-felügyeletet Csepelen. Itt az ideje, hogy véget vessünk a jelenlegi mutyi-világnak, és minden csepelinek visszaadjuk a munkához, a békéhez, a rendhez és a biztonsághoz való jogát. Csepel a főváros legjobb adottságaival rendelkező területe. Egy jó program és rengeteg munka óriási eredményeket hozhat. A Szövetség Csepelért programját mindenkinek elérhetővé fogjuk tenni.

– Az október 12-ei választásig még sok lehetőség adódik a választókkal való találkozásra. Mit üzenne lapunkon keresztül a csepelieknek?

– Nem ígérem, hogy a csapatommal minden problémát azonnal megoldunk majd. De azt igen, hogy minden nap elérhetőek leszünk a lakosság számára. Áprilisban a a csepeli választók döntő többsége a Fidesz ellen szavazott, és világosan üzent a jelenlegi városvezetésnek. Október 12-én meg kell ismételni az üzenetet: Csepelnek új programra és vezetőkre van szüksége!

 

hirKOMP

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr416714257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása