CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ki züllesztett? Mit züllesztett? Borbély Lénárd nem ismeri Csepel történetét?

2014. október 27. 05:43 - csú

AMI A CSEPELI HÍRMONDÓBÓL KIMARADT, AZT MI KÖZZÉTESSZÜK

Kidobol-2_17.jpgRovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó október 21-én megjelent 23. számából:

Szeptemberben – a választási kampány részeként –, hetente jelent meg az önkormányzat lapja. Most késett, s az impresszumból kiderül, a következő számra november 20-ig kell várni. Eddig tartott a vezetés megnövekedett tájékoztatási kedve. Innentől ismét havilapként(?) találkozunk az önkormányzat vezetését, eredményeit dicsőítő cikkekkel, írásokkal. Igaz, most Borbély Lénárdról fog szólni minden, őt kell dicsérni, megénekelni,  cikkel, tudósítással, képpel. Viszont, ahogy látjuk a lap újabb számának szerzőit, eggyel csökkent az újságírók száma: nem találkoztunk (korponai péter) úrmár megszokott, a baloldalért kesergő írásával. Mi történt? Csak nem kirúgták? A párt öklét? A párt lapjából?

1)  A cikk címe: Köszönjük Csepel

A Borbély Lénárd polgármester és Németh Szilárd országgyűlési képviselő közös levélben mond köszönetet a választási támogatásért a csepelieknek. Néhány megjegyzés a levélhez:

„Köszönjük a választóknak ezt a nagyarányú részvételt!....hogy hitet, erőt és egyértelmű felhatalmazást adtak a folytatáshoz.”

A „nagyarányú részvétel” 41,93 %-os részvételt jelentett, szemben a tavaszi 64,77 %-os részvételével szemben. A csepeli választók többsége, több mint 36.000 választópolgár maradt távol az urnáktól. Az „egyértelmű felhatalmazás” a megválasztott polgármester esetében azt jelenti, hogy a választásra jogosultak 19,39 % -ának szavazatával nyert. Tehát a választók alig egyötöde adott „egyértelmű felhatalmazást”. Egyébként a Fidesz négy éve hivatkozik az egyértelmű, erős felhatalmazásra, pedig akkor Németh Szilárdot még kisebb aránnyal, a választópolgárok 18,58 %-ával választották meg polgármesternek. 

>   „…köszönjük családtagjainknak, hogy a személyünket…ért méltatlan, hazug és aljas támadásokon felülemelkedtek”. Mi is tudnánk most sorolni a baloldali jelöltekkel kapcsolatos „méltatlan, hazug és aljas támadásokat”, nem tesszük. A Csepeli Hírmondó kampányidőszakban megjelent számaiban közölt cikkek, írások helyettünk is beszélnek.

2) A cikk címe: Beiktatták Borbély Lénárd polgármestert

Cs.A. írása a csepel.hu-n megjelent írások felhasználásával készült. A beiktatási ceremóniával „Fidesz-győzelmi tor Csepelen hazugságokkal, Isten áldását kérve?” című, október 19-én megjelent írásunk már foglalkozott, ajánljuk olvasóinknak.

3) A cikk címe: Kampányértékelő a Millenárison

A lap, a csepel.hu után, lehozta Borbély Lénárd – a Fidesz kampányértékelő rendezvényén mondott – beszédét. A polgármester folytatást, meg újraiparosítást ígért, most már a Kedves Vezetőnek is. „Volt Weiss Manfréd gyár”- ról beszél, melyet „magukat baloldalinak beállító politikusok” lezüllesztettek, elfelejtkezve arról, hogy a gyár történetének a II. világháború utáni időszakában a volt Csepel Vas-és Fémművek sok tízezer csepelinek adott munkát, lakótelepek, bölcsődék, óvodák, orvosi rendelő építésével jelentősen hozzájárult a kerület fejlődéséhez, s amely a rendszerváltást követő években a hatalomra került kormány gazdaságpolitikájának eredményeként került 1992-93-ra válságba. Ennek a helyzetnek a megoldása érdekében a csepeli fideszes vezetők négy év alatt semmit sem tettek, még az együttműködést is felmondták a Csepeli Munkaadók és Gyáriparosok Egyesületével.

4) A cikk címe: Ingatlanok, sportfejlesztés

A csepel.hu-tól átvett írás a képviselő-testület október 6-i rendkívüli ülése egyik döntésének végrehajtásáról ad tájékoztatást. Az olvasók tájékoztatása érdekében figyelmükbe ajánljuk a blogunkon október 6-án megjelent „Németh Szilárd dühödt búcsúja Csepel éléről” c. cikket, amely más szempontokat is figyelembe vesz a Csepel SC-vel kapcsolatos előterjesztés vonatkozásában. A cikkben felvetett kérdésekre azóta sem kaptunk választ, a mostani írás sem tér ki a blogunk által vitatott kérdésekre.

A Csepeli Hírmondó egyébként semmilyen formában nem foglalkozik az október 10-i testületi ülés döntéseivel, amiről blogunk az október 11-i, „Gyalázatos végjátszma Csepelen: fideszes városvezetők szórták a közpénzt, 3 nappal a választások előtt” c. írásunk részletesen foglalkozott. Egyszerűen elhallgatják, holott az országos média is foglalkozott a témával, s Kósa Lajos magyarázhatta a bizonyítványt. Elhallgatják, hogy közvetlenül a választások előtt, Vida István, a Csepeli Városkép Kft. igazgatója és Werner Péter, a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatója részére 21 havi prémium(!) azonnali kifizetését engedélyezték. A fejenkénti  ~ 10,5 milliós összeg kifizetését az előterjesztő Németh Szilárd semmivel sem indokolta. A szeptember 25- testületi ülésen, megbízatásuk határidejének lejárta előtt, öt esztendőre(!) kinevezték a két vezetőt, most pedig megjutalmazták őket.

5) A cikk címe: A kerületből szervezték az olajipari világkonferenciát

Nem a cikkben nyilatkozó Zelei Gáborral, a MOL kiemelt tanácsadójával van gondunk, csak a címmel. A szerkesztőség eddigi működése során mindig törekedett, ha másban nem, az írások címében, hogy bizonyítsa: a Fidesz vezetése óta Csepel, ha nem is a világ, de Európa közepe. Lehet, hogy földrajzi értelemben igen, bár sajnos erre semmilyen támadhatatlan bizonyíték nincs. A csepeli Fidesz vezetők azonban mindig keresték a módját, hogy bizonyítsák: vezetésük alatt Csepel jelentősége, súlya egyre nőtt, és cikk címe is ezt sugallja. Pedig mindössze arról van szó, hogy a világkonferencia egyik szervezője csepeli lakos, aminek persze mi is örülünk.

6) A cikk címe: Hungarikumok és csepeli büszkeségek - ….

A névtelenségbe burkolózó szerző a Fidesz október 11-i kampányzáró rendezvényéről tájékoztat. A Erdősor úti lakótelepi sétányoknál megszervezett rendezvény meghívóján az önkormányzat címere, jelmondata, miszerint Csepel Új Utakon jár, illetve a Nemzetstratégiai Kutatóintézet neve áll. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet nem támogathat pártkampányt, ebből is kiindulva, az önkormányzat rendezvénye volt. Pontosabban önkormányzati kampányrendezvény, mert a főszereplő Borbély Lénárd, polgármester-jelölt volt. A kampányrendezvényen osztották ki a Csepel Díszpolgára és a Csepel örökség díjakat. Az önkormányzati kitüntetésekről, díjakról és adományozásuk rendjéről szóló rendelet szerint az előbbit július 18-án, az utóbbit október 23-án adják át, ünnepség keretében. Eltérés csak testületi jóváhagyással lehet, azzal a kitétellel, hogy az átadásra kizárólag ünnepség keretében kerülhet sor. Könnyen megállapítható, hogy az ünnepség fogalma nem azonos az önkormányzati programmal, valamint, hogy október 11-e nem ünnepnap, nem tartozik a nemzeti ünnepek, vagy a vallási ünnepek sorába. Legfeljebb családi ünnep lehet, mondjuk például Borbély Lénárd születésnapja, névnapja, vagy házassági évfordulója. Lehet, hogy ezért adták át a kitüntetéseket? Vagy csak azért, mert arra gondoltak, hogy – választási vereség esetén – nem ők fogják átadni? Nem tudjuk. Egy biztos. Az önkormányzati kitüntetéseket és ezáltal a kitüntetetteket így értékelik, illetve járatják le. Igaz, a választások előtt egy nappal, a Soroksáron lakó választókerületi jelöltjük és Borbély Lénárd népszerűsítése érdekében, kioszthattak 3,3 millió forintot, és akkor a kampányeseményre fordított milliók nagyságát, illetve a Cirmos és Puli sétányoknál aznap kiosztott több mázsa burgonya és alma felvásárlási, valamint Borbély Lénárd címkével való ellátásának költségeit még nem is ismerjük.

Kimaradt témák, események:

> A május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, immár országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?;

> A Magyar Narancs tavalyi, június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság idei, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a Csepeli Hírmondó is. Miért?

> Múlt év július 29-én, a csepelujsag.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

Október:

  6.     Az aradi vértanúkra emlékeztek Csepelen.  A koszorúzásról az előző lapszámban sem volt tudósítás.

  9.     Hosszan tartó súlyos betegség után, 66 éves korában, elhunyt Badari Tibor kétszeres Európa-bajnok ökölvívó, a Csepeli Papír egykori versenyzője.

          Az I. világháborús tárgyi emlékekből nyílt nagysikerű kiállítás a Csepeli Munkásotthonban. A kiállítást dr. Kun Miklós történész nyitotta meg.

10.     A csepeli baloldali pártok tüntetést szerveztek a csepeli Plútó u. elejére, az önkormányzat vezetése által felállított forgalomlassító lámpák leszerelése érdekében.

          Rendkívüli képviselő-testületi ülés volt Csepelen.

11.     A Csepeli Piacon megtámadták a kampányrendezvényen résztvevő Gyurcsány Ferencet.

14.     Itthon kapott ki a Csepel FC az NBIII. újabb fordulójában a Tatabányától, 3-1 arányban.

15.     Hetven esztendeje volt a nyilas hatalomátvétel Magyarországon. Az önkormányzat vezetői a csepeli izraelita temetőben helyezték el a megemlékezés virágait.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr96833937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása