CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borbély Lénárd csepeli polgármester 860 ezres havi jövedelmével és a ráadással kezdheti működését

2014. október 30. 05:42 - csú

Borbély a sunyi-csak arc-333.pngMa tartja alakuló ülést a csepeli önkormányzat képviselő-testülete. A csepel.hu-n megjelentek szerint a napirend előtt a Szent Imre téren, az országzászló előtt kerül sor a képviselő-testület listáról bekerült tagjai megbízólevelének átadására, az eskütételekre, majd a város kulcsának átadására.

Ezt követően a hivatalban folytatódik az ülés, nyilvános keretek között. A javaslat szerint az új testület első ülésén döntenek a polgármester juttatásairól, az SZMSZ módosításáról, az alpolgármesterek személyéről és a részükre javasolt juttatásokról, a testület munkáját segítő bizottságokról, a képviselők javadalmazásáról, valamint módosítják a Csepel SC Alapítvánnyal három hete aláírt megállapodást. A testület működésével kapcsolatos előterjesztések közül egyelőre csak a polgármester és az alpolgármesterek juttatásairól szóló javaslatok kerültek fel a honlapra. Ezek szerint:

Borbély Lénárd havi bruttó illetménye 747.900.- forint + 112.185 forint költségtérítés. Ez összesen 860.085 forint, ami 26,4 %-kal(!) magasabb Németh Szilárd polgármesteri illetményének és költségtérítésének együttes összegénél. A javaslat tartalmazza még, hogy a testület biztosítja a polgármester részére egy hivatali gépjármű kizárólagos, korlátozás nélküli használatát. 

A megválasztásra kerülő két alpolgármester, akiknek a neve még hadititok, Borbély Lénárd polgármester javaslatára, egyenként 673.100.- forint illetményt + 100.965 forint költségtérítést kaphat. Ez havi bruttó 774.065.- forint keresetet jelenthet számukra, ami ugyancsak 26,4 %-os növekedés előző fizetésükhöz képest. Mindketten kapnak viszont egy-egy hivatali gépkocsit, kizárólagos használatra, évi 30.000 km korlátozással.

Most már csak két kérdésünk van:

  •          ha a tisztségviselők gyakorlatilag korlátlanul használhatják a hivatal gépjárműveit, akkor mi szükség van költségtérítésre?
  •          várható-e, hogy Borbély Lénárd, aki ígérete szerint minden csepeli polgármestere akar lenni, bevonja-e – a testületen belüli arányoknak megfelelően –, a bizottságokba, a tanácsnoki karba, a testületben egyharmados jelenléttel bíró baloldali képviselőket?

Bár lehet, hogy ez utóbbiról Németh Szilárd volt polgármester fog dönteni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr326845229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása