CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ma este hatkor újabb tüntetés lesz, most a magánnyugdíjpénztárak kinyírása ellen

2014. november 25. 05:59 - csú

El a kezekkel.PNGTüntetést rendeznek civilek a magánnyugdíjpénztárakban maradt vagyonok állami lenyúlása ellen kedden este hat órától a József nádor téren. A demonstrációt a megmaradt magánnyugdíjpénztárakat is ellehetetlenítő törvénytervezet hírére alakult 60 ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook-csoport szervezi.

Egy tollvonással szünteti meg a kormány a magánnyugdíj-pénztárakat azzal, hogy a vonatkozó törvénybe bekerül az a passzus is, miszerint az a pénztár is megszüntetendő, amely esetében a tagdíjfizető tagok száma a megelőző hat hónap átlagában legalább kettő hónapon keresztül a taglétszám 70%-a alá csökken.
Mivel a tagdíjfizető tagok száma minden pénztárban 10% körüli , ezért ez a törvénytervezet gyakorlatilag kinyírja az összes magánnyugdíjpénztárat.

A megmaradt pénztárak a korábbi 3000 ezer milliárdos vagyonhoz képest ma már csak 60 ezer embernek kb 200 milliárd forintját kezeli: ők azok, akik a végsőkig kitartottak megtakarításaik megőrzésében. A tervezet hírére Facebook-csoport alakult, amely vasárnap reggel elérte közel a 3000 szimpatizánst. Ez a csoport kedd este hat órára tüntetést szervez a József Nádor térre a Pénzügyminisztérium elé. (HVG)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr266930043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása