CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A ma esti tüntetés elé: A hazug király és a nyúl meztelen

2014. december 16. 10:51 - csú

orban-kiraly.PNGVolt egyszer egy király. Ennek az volt a szokása, hogy minden órában más-más ruhát szeretett fölvenni… – ismerjük a mesét, ugye. A végén egy inasgyerek mert csak felkiáltani, hogy a hiú, hazug király meztelen.

Van itt egy másik – orosz - mese is, amit a keddi tömegtüntetés elé ajánlok. (Kéretik az idézetet Arkagyij Rajkin hanghordozásában olvasni…):

Összegyűltek az állatok, hogy eldöntsék melyikük a legerősebb az oroszlán után.

A medve azt mondta, hogy ő a legerősebb az oroszlán után. A farkas is azt mondta, hogy ő a legerősebb. Az oroszlán megunta a vitát, mancsával rácsapott az asztalra és kijelentette, hogy utána a legerősebb állat a nyúl! Mikor a nyúl ezt meghallotta, remegni kezdett. A felesége rászólt: mit remegsz te hülye?

Harapj meg valakit, és az majd félni fog tőled. A nyúl odament a farkashoz és jól beleharapott a fenekébe. A farkas azt hitte, kicsi dongó csípte meg. Hátranézett, és elfehéredett, mert látta, hogy a nyúl az. A legerősebb állat az oroszlán után. Bocsánatot kért és elsomfordált. A nyúl odament a medvéhez is, és beleharapott a fenekébe. A medve azt hitte, szúnyog csípte meg. Hátranézett, és látta, hogy a nyúl az. Ő is elsomfordált. A nyúl elszemtelenedett. A tigrisnek is beleharapott a fenekébe. A tigris hátracsapott a mancsával és agyonütötte a nyuszit. A tigris ugyanis nem volt ott az értekezleten, ezért nem tudta, hogy a nyúl a legerősebb állat az oroszlán után...”

Csak mondom: milliószám nem voltunk ott az értekezleten. És látjuk, hogy a nyúl meztelen!

Veress Jenő

(Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr436986893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása