CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kiderülnek a disznóságok

2014. december 18. 04:24 - csú

oz_badogembere.PNGA kommunikációjára oly büszke Fideszben megtört a varázslat, egyre inkább látszik, hogy a rettenthetetlen Óz (a csodák csodája) látszatvilágot épít, a színfalak mögött a bűvész összevissza rángatja a madzagot. Orbán Viktor még odacsördít Mr. Goodfriendnek, de ebben már több az erőlködés, mint a lendület.

Hol vagyunk már attól a pillanattól, amikor Habony Árpád, Orbánék spindoktora Amerikában pózolt egy friss újsággal, azt igazolva, hogy lám, még sincs kitiltva az USA-ból. Már el is felejtettük, mert azóta a NER bajnokai hibát hibára halmozva buknak el a kommunikációs akadályokon. Kósa Lajos sánta kutyaként tér vissza a világvégi Rolling Stones-koncertről, Lázár János az isten tudja hanyadik vagyonnyilatkozatát kénytelen szétküldeni, Rogán Antal önkormányzata utólag menedzseli, hogy Portikékkal üzletelt.

Kapkodnak a bajnokok, és a netadó terhével a nyakukban tenyerelnek bele naponta az ország képébe: 

drogteszttel riogatnak, a maradék nyugdíjvagyon után nyúlkálnak, útdíjjal hergelik az embereket, közben ráeresztik a közmédia pitbulljait azokra, akik nyilvánosan kiálltak ellenük. L. Simon László a botránybombák becsapódása láttán a sajtót azzal vádolja, hogy a fideszes mutatványos sátor ellen hangolja az országot. Itt tartunk most, és eljuthattunk volna ide korábban is, ha lett volna egy potensebb ellenzékünk.

Eddig a Fidesz olyan rendíthetetlen középkori lovagnak tűnt, melynek rettenetes páncélja mögé nem lehetett belátni. Hogy a páncél belül rozsdás, azt már a föld- és trafikmutyi is igazolta, de a lovag megszeppent arca csak most vált láthatóvá. Olykor már riadt ez a tekintet, az éveken át megszokott pökhendi értelmezéseken átüt a bizonytalanság, nem segít a jogászkodós hadoválás sem (amit Orbán Vida Ildikónak javasolt). Idejutott a fél éven belül három választást diadalmasan megvívó Fidesz néhány hónap leforgása alatt.

Meglepő, hogy pont azzal a fegyverrel nem tudnak mit kezdeni, ami pedig a kezükre áll. Végül csődöt mond a törvényekkel és a normális gondolkodással szembeni agyonbeszéd, mellyel a hatalomra jutást kibrusztolták? De hát akkor mire volt jó a média szétverése, amikor a maradék nyilvánosság ízekre szedi és nevetségessé teszi a Hír TV meg a nyalonccsatornák hírmanipulációját? Éveken át jól működött és működik ma is az elhallgatás, mégis kiderülnek és szétterülnek a disznóságok.

Mi lesz a folytatás, ha a lopásokról és a csalfa pályázatokról a kommunikációs trükkök ellenére is értesül a nép? Tovább röhögünk a csetlő-botló, futsalos haverokat diplomatává maszkírozó Orbánékon? Hány Bayer-cikk tudja hatástalanítani a sok millió Facebook-felhasználó véleményét? És mi történik, mit kell arra mondani, amikor Kocsis Máté nejlonzacskóban kapja meg a népfelségtől az első pisimintákat? Olyan kérdések ezek, amelyekre Habonyék boszorkánykonyháján kell megtalálni a válaszokat. Ne legyen kétségünk afelől, hogy éjjel-nappal dolgoznak és dolgoztatnak rajta – vasárnap is.

RAB LÁSZLÓ

(Forrás: Népszabadság)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr436986851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása