CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Süket fülekre találtak Ádernál és a Fidesz-főnököknél: Az állásukat akarják, nem a vasárnapot

2015. január 03. 03:45 - csú

ader_janos-komoly.PNGTöbb mint tízezer kiskereskedelmi dolgozó aláírásával hitelesített nyílt levelet küldött Áder János köztársasági elnöknek és Varga Mihálynak a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), amelyben arra kérik az államfőt, hogy ne írja alá az Országgyűlés által a napokban megszavazott, az üzletek vasárnapi bezárásáról szóló törvényt. 

   Több mint tízezer kiskereskedelmi dolgozó aláírásával hitelesített nyílt levelet küldött Áder János köztársasági elnöknek és Varga Mihálynak a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), amelyben arra kérik az államfőt, hogy ne írja alá az Országgyűlés által a napokban megszavazott, az üzletek vasárnapi bezárásáról szóló törvényt.

Ez a szervezet volt az, amelyik 2006-ban a kereszténydemokratákkal együtt élharcosa volt a Szabad Vasárnap Charta kezdeményezésnek, majd éveken át, így 2008-ban és 2011-ben is kiállt a vasárnapi bezárás mellett. Nemrégiben azonban a KASZ elpártolt az időközben a kereszténydemokraták elképzelését felkaroló kezdeményezéstől. Az ágazati szakszervezet a tagságában tízezer fő megkérdezésével felmérést folytatott le, ebből kiderült, hogy a dolgozók 90 százaléka támogatja a vasárnapi nyitva tartást.

  Az ünnepi forgatag hangzavarát kihasználva  Áder egy nappal karácsony előtt aláírta a vasárnapi bezárást. Márciustól vége a vasárnapi nagybevásárlásnak és az éjjel-nappalos közérteknek.
Beteljesült Semjén Zsolt akarata: egy nappal karácsony előtt, 23-án Áder János köztársasági elnök aláírta a nagy áruházak vasárnapi zárvatartásáról szóló törvényt. Mint arról írtunk, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) javaslatát sokáig jegelte a kormánypárt, illetve a frakcióban igen sokan ellenezték a KDNP ötletét, majd december közepén hirtelen Orbán Viktor miniszterelnök keményen beállt a kisebbik kormánypárt mögé. Ezzel elnémult a kormánypártbeli ellenzők - Varga Mihály, illetve a hírek szerint ilyen volt Kósa Lajos és Balla György is - hangja, majd a Fidesz végül megszavazta a törvényt. 
A most aláírt törvénnyel immáron véglegesen eldőlt, hogy március tizenötödikétől kizárólag a kisméretű, családi boltok tarthatnak nyitva, továbbá megszűnnek az éjjel-nappalos közértek. (nol.hu és MTI)

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr827030783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása