CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Aki már örökre a rock királya marad: 80 éve született Elvis Presley

2015. január 11. 02:31 - csú

elvis_presley.PNGMost ünnepelné 80. születésnapját a rock and roll királya. Elvis Presley 1935. január 8-án született a
Mississippi állambeli Tupelóban. Zenei pályafutása a legendás memphisi Sun Records égisze alatt kezdődött 1954-ben, de alig egy évvel később már az RCA Victor kiadóval volt lemezszerződése. Ekkor még csak 21 éves, de máris világszerte ünnepelt sztár.

Gracelandi villája, ahol több mint 20 évig élt, valóságos zarándokhely, ahol a Király rajongóit most különleges meglepetés várja.

- Itt, a ház előtti gyepen tartunk egy királyhoz illő ünnepséget. A nyolcemeletes torta a 80 évet jelképezi. Minden rajongó kap majd egy szeletet belőle, hogy stílusosan ünnepelhessen. Sok esemény lesz a klubrendezvényektől kezdve az élő koncerteken át az árverésig. Az aukción olyan tárgyak kerülnek kalapács alá, amelyek vagy Elvis birtokában voltak, vagy Elvis adta valakiknek, és valamiképp hozzá köthetőek – mondta Kevin Kern, az Elvis Presley Enterprises alelnöke.

Elvis Presley volt a rockabilly egyik legelső és legnagyobb hatású énekese, a gyors tempójú country és a rhythm and blues keverékéből megszületett rock and roll királya. Több mint egymilliárd albumot adtak el a lemezeiből. 33 filmben szerepelt, melyek közül a legsikeresebb az 1957-es Börtönrock lett. 14-szer jelölték Grammy-díjra, háromszor el is nyerte. 36 évesen pedig Grammy-életműdíjat kapott.

- Mindenki tudja, legyen japán, angol vagy ausztrál, hogy ez a fickó a Föld minden sarkából összehozza az embereket, hogy itt ünnepeljék őt magát és az életművét – mondta egy manchesteri rajongó, Colin Paulez. – Elvis rengeteg ember életére hatott és hat még generációkon át. Régen eltávozott közülünk, de hagyatéka örökké élni fog.

Elvis Presley Memphisben, a gracelandi villájában hunyt el 1977. augusztus 16-án. 42 évet élt.

Forrás: euronews

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr497056051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása