CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

"Mikor óhajtják megkezdeni a tárgyalásokat?" - A Munkásotthon jövőjéről szól a csepeli kérdés

2015. január 14. 05:55 - csú

takacs_monika-1.pngTakács Mónika, Csepel egyik szocialista önkormányzati képviselője írja saját facebook oldalán:

A 2014. december 16-i testületi ülésen a Csepeli Munkásotthonnal kapcsolatban kérdésekkel és állapot közlő tényekkel fordultam Borbély Lénárd polgármester úrhoz, aki megadta a lehetőséget, hogy megtegyem. Már a jegyzőkönyv (10. o.) is tartalmazza a hozzászólásomat (az első jegyzőkönyvből sajnálatos módon kimaradt!). Fontosnak tartom, hogy minél többen tudjanak róla és akit érdekel itt is elolvashatja:

"A Csepeli Munkásotthon számára még 2013. decemberében, képviselő-testületi döntés alapján 30 millió forint támogatási összeget különítettek el a 2014. évi költségvetésben. Az alapítvány támogatásával kapcsolatos tárgyalások lefolytatására a legutolsó határidő 2014. december 31. volt.

Szeretném megkérdezni, hogy mikor óhajtják megkezdeni a tárgyalásokat az alapítvány kezelő szervével és miért nem történt megeddig a feladat végrehajtása?

Miért nem szerepel a mai napirendi pontok között ez a téma. 2014-ben a 2011. évi civil törvény előírásainak megfelelve az intézmény megőrizte közhasznúsági fokozatát és alapító okiratában a Fővárosi Bíróság van megjelölve az alapítói jogok gyakorlójaként, átlátható, törvényesen működő szervezet. Az Ön választási programjában előkelő helyen szerepelt a CSMO felvirágoztatása.

2015-ben 95 éves lesz a Munkásotthon. 95 éve áll a csepeli lakosság szolgálatában, csepeli, fővárosi és országos hírű intézményként, melyet állami szinten is elismernek, hiszen az alapítvány működése óta minden évben állami működési támogatásban részesült.

Én úgy gondolom, hogy a Munkásotthon, bár néha kerületi szintnél nagyobb programokat is rendez, múltját és jelenét tekintve, elsősorban a csepelieké, az itt élő lakosok büszkesége és kulturális fellegvára. Biztos vagyok benne, hogy Ön is hasonlóképpen gondolkodik, hiszen polgármesteri megbízólevelének átvétele is e ház falai között zajlott, ezért is érthetetlen számomra, hogyan történhet meg a kerület vezetése részéről e csepeli ikon ily mértékű elhanyagolása?"

A polgármester úr válaszában biztosított arról, hogy januárban, de legkésőbb februárban rendeződni fog a Munkásotthon helyzete.

Várjuk a fejleményeket és remélem, hogy a "rendeződés" nagyrészt mindenki számára megnyugtató lesz!

Takács Mónika
önkormányzati képviselő
MSZP"

Forrás: A képviselő  facebook oldala és a 21. kerületi Hírhatár

munkasotthonos_filmbol.PNG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr717064119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása