CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lemondott a Magyar Nemzet, a Hír TV és a Lánchíd Rádió vezérkara

2015. február 06. 15:23 - csú

simicska_lajos_1.PNGKommentár nélkül a Magyar Nemzet online változatán 12 óra 25 perckor a következő közlemény jelent meg:

A mai nappal a Magyar Nemzet, az MNO, a Hír Televízió és a Lánchíd Rádió alábbi vezetői lelkiismereti okokból benyújtották a fel-, illetve lemondásukat:

Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke,

Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője,

Élő Gábor, az MNO főszerkesztője,

Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese,

Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese,

Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese.

Forrás: mno.hu

)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

A Hír24 időrendbe foglalta a lemondás bejelentése óta történt eseményeket:

12.59 Simicska kurvára meglepődött

Az Index felhívta Simicska Lajost is, aki annyit közölt:„Maga is most olvasta a közleményt, hát én is. Kurvára meglepetésként ért, ezért ha megbocsát, akkor most leteszem, és megpróbálom kideríteni, hogy mi történt.”

13.07 Aki marad, azt is

A Népszabadság is megkérdezte a tulajdonost, nekik azt mondta: „Bemegyek és kivágok mindenkit.”

13.12 Na, mi a szitu?

Több távozó vezetőt is kerestünk telefonon. Egyikük, aki nevét nem kívánta vállalni, így fogalmazott: "Az elmúlt hetek történései nyomán állt elő olyan helyzet, ami ehhez a döntésükhöz vezetett. A közelmúlt eseményeinek fényében össze lehet rakni, hogy mi lehet ez a helyzet.”

13.18 Előzmény

Simicska a mai Népszavában azt mondta: totálissá válhat a médiaháború azzal, ha a kormány az RTL-lel való békülés jegyében bevezeti az egységesen ötszázalékos reklámadót. Szerinte ez a terv „újabb támadás a demokrácia ellen”.

Az Origónak szintén ma azt nyilatkozta, hogy bár a reklámadó milliárdos terhet róna érdekeltségeire, a háború mégsem a pénzről, hanem az elvekről szól. Szerinte Orbán Viktornak csak a lojális média kell, a kritikai hangút és az ellenségest ezért ellehetetleníti, de ő ezt nem hagyja.

A fővezérek az Origo-interjú megjelenése után álltak fel.

Sajtóértesülések szerint Orbán Viktor miniszterelnök nemrég egyeztetett a jobboldali médiavezetőkkel és közölte, hogy a jövőben az állami médiára kíván támaszkodni. Ezzel összhangban az évi 80 milliárd forintból gazdálkodó MTVA március 15-én egész napos hírtelevíziót indít az M1 csatorna helyén.

 

13.32 Simicska: Árulás

Az ATV-nek is nyiltkozott Simicska: „Árulásnak tartom és mellbe vágott. Megoldom a problémát, holnapra mindenki megismeri a stratégiát.”

13.37 Lelkiismereti okból

Hogy miből?

13.38 Mindenki kurvára meglepődött

Hívtunk nemzetes, hírtévés kollégákat - paffok.

13.39 Még pizsiben?

"Ne haragudjon, most le kell tennem, mert éppen öltözködöm. Megyek be a laphoz, és mindenkit kirúgok, mert hátba támadtak." A Pesti Srácok riporterével való beszélgetést zárta le így a tulajdonos.

13.50 „Végképp elment az eszed, kedves Lajos”

Bayer Zsolt a Magyar Hírlapban közölt publicisztikát a vezetők távozása után. Simicska pénteken megjelent nyilatkozataira reagál benne. Azt írja: „Te is tudod, én is tudom, kedves Lajos, hogy nélküled már nem lenne Fidesz. Már 94 óta nem lenne. De amit most művelsz, az gyalázatos. Ha pedig az adó NEM fizetést azonosítod a sajtószabadság és a demokrácia meglétével, akkor végképp elment az eszed, kedves Lajos. Amúgy tényleg: mennyi pénz lenne elég neked? Csak úgy, hozzávetőlegesen?” Majd közli, hogy a Hír TV, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió vezetői „egy emberként adták be fel- illetve lemondásukat, méghozzá lelkiismereti okok miatt. Nevezettek nagyobb része a barátom. Nem véletlenül. Le a kalappal, Uraim! Respect!”

13.56 Simicska: Merénylettől tartok

Mi is elértük Simicska Lajost, villáminterjúnkat hamarosan olvashatják.

Előzetesben pár idézet: "Bayer Zsolt egy geci... Orbán Viktor is egy geci."

14.15 A Hír TV-nél nem értik

Néhány perccel ezelőtt ért véget az értekezlet a Hír TV-nél, ahol tájékoztatták a televízió munkatársait a történtekről. Senki sem érti, mi történt.

 

 

TOVÁBBI RÉSZLETEK A MAGYAR MÉDIÁBAN ÉS A SAJTÓBAN ITT OLVASHATÓK

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr767146793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása