CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Index: Ittas vezetésen érték a csepeli polgármestert Ferencvárosban

2015. február 10. 17:16 - csú

Borbély a sunyi-csak arc-333.pngKözleményben kért bocsánatot a XXI. kerület lakóitól Borbély Lénárd, csepeli polgármester, akit két hete ittasan vezette autóját, amikor megállították a rendőrök.

Az Index kedden e-mailben kérdezte meg Borbélyt az igazoltatás körülményeiről, aki azonban válasz helyett az önkormányzat honlapján kora délután közzétett egy közleményt az ügyről.

Bocsánatot kérek!

Így kezdődik a polgármester nyílt levele, amelyben közelebbről meg nem nevezett családi problémákat hoz fel mentségeként. Részletek:

„Az elmúlt néhány hónapban komoly családi problémák merültek fel az életemben, amellyel nap mint nap meg kellett, és meg is kell küzdenem. Január 25-én hajnalban, egy váratlan esemény hatására, úgy ültem autóba, hogy előző este egy rendezvényen alkoholt fogyasztottam.

A hajnali órákig fel sem merült bennem, hogy nekem autót kell vezetnem, de mégis így alakult. A rendőrség igazoltatott, a szonda elszíneződött. Ilyen hibát még soha nem követtem el korábban. Gyorshajtást és balesetet nem okoztam, azonban a botlásom nem jár következmények nélkül, a felelősséget vállalom.

A hibámért minden csepelitől elnézést kérek!

Az Index információi szerint Borbélyt a IX. kerületben állították meg a rendőrök, és bár kiderült, hogy fideszes polgármesterről van szó, eljárást indítottak ellene.

MSZP: Borbély két hétig hallgatott

"Felhívjuk Borbély Lénárd figyelmét, hogy Magyarországon legalább egymillió családnak vannak súlyos problémái, csak nekik nincs közpénzből fizetett szolgálati autójuk, közpénzből fizetett mikrobuszuk és közpénzből fizetett sofőrjük sem, aki 24 órában a rendelkezésükre áll, és nemhogy taxira nincs pénzük, de tömegközlekedésre sem.

Borbély Lénárd több mint két hete hallgatott a tettéről. Itt volt az ideje, hogy a nyilvánosság elé álljon. De akkor is bocsánatot kért volna a csepeliektől, ha a sajtó a napokban nem kereste volna meg az ORFK-t és a csepeli önkormányzatot?"

Forrás: INDEX.HU

(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

A HÍRKOMP ÍGY SZÁMOLT BE BORBÉLY LÉNÁRD ITTAS VEZETÉSÉRŐL:

Óriási hiba Borbély Lénárdtól

Óriási hibát követett el Borbély Lénárd. Csepel fideszes polgármesterét január utolsó hetében ittas vezetésen érték a főváros IX. kerületében, így több mint két hete már csak a 21. kerületet vezetheti, a jogosítványát ugyanis bevonták a hatóságok.

Borbély Lénárdot a ferencvárosi Nádasdy utcában január utolsó napjaiban igazoltathatták, ahol vérvételre is sor kerülhetett. Úgy tudjuk, az intézkedő IX. kerületi rendőrök tisztában voltak vele, kivel van dolguk. Információink szerint később mind a ferencvárosi, mind a budapesti rendőrkapitányságon megpróbálták „jegelni” az ügyet. Végül állítólag az országos kapitányságról „szóltak le”, hogy el kell járni az ügyben.

A hír azért pikáns, mert a fideszes többségű önkormányzat épp január utolsó hetében döntött úgy, hogy 22 óra után februártól nem lehetnek nyitva a csepeli kocsmák. A rendelet indoklása szerint „a közbiztonság és a nyugodt életet ellehetetlenítő utcai magatartás” megszüntetése, valamint a lakosság egészséges életkörülményeinek, pihenéshez, éjszakai nyugalomhoz való jogának biztosítása érdekében. A javaslat előterjesztője Borbély Lénárd volt.

„Borbély Lénárd több mint két hete hallgatott a tettéről. Itt volt az ideje, hogy a nyilvánosság elé álljon. De akkor is bocsánatot kért volna a csepeliektől, ha a sajtó a napokban nem kereste volna meg az ORFK-t és a csepeli önkormányzatot?” – reagált a hírre az MSZP csepeli szervezete.

A baloldali párt felhívja Borbély Lénárd figyelmét, hogy Magyarországon legalább egymillió családnak vannak súlyos problémái, csak nekik nincs közpénzből fizetett szolgálati autójuk, közpénzből fizetett mikrobuszuk és közpénzből fizetett sofőrjük sem, aki 24 órában a rendelkezésükre áll, és nemhogy taxira nincs pénzük, de tömegközlekedésre sem.

hírKOMP

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr867158803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.03. 18:41:40

Elvtárs! Ilyen esetben nem bocsánatot kérsz, hanem automatice benyújtod a lemondásodat, mert alkalmatlan vagy a posztodra és szégyent hoztál rá (valamint a kerületre)!
Csak ugye ahhoz kéne valami, ami a fideszesekből hiányzik...

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.03. 18:44:00

Apropo kocsma: Fülig... izé... Zámbó Jimmy egykori törzshelyével mi van? Működik még?

Igazságmondó 2016.02.06. 14:12:08

Az a baj ezzel az egésszel,hogy ide jön Erdélyből dirigálni nekünk akik itt születtünk ez a ficsúr.Létrehoz Csepelen egy tömegsport egyesületet ad nekik 1 azaz egy év alatt 50 milliót
miközben a Csepeli Fc-nek ami több mint 100 éves egyesület egy forintot se ad.Az utánpótlás szörnyű állapotban van a gyerekek
fűtetlen termekben kénytelenek edzeni (7 éves gyerekekről beszélek) a Csepel pálya szörnyű állapotba van. Lassan mindent bezárat csak a saját érdekeit nézik,szórakozási lehetőségeket megszüntetik,a Kis Duna partot lezárják a horgászok elöl
(Miközben a Csepeli Horgász Egyesület építette ki nem kevés pénzből a horgászok részére) kérdem én hova tart ez a város???? SZÁNALMAS

nagyonpimasz 2016.03.21. 14:33:19

Remélem a jogosítványát elvették. Ugye? Vagy közérdekű adatként kérjük ki, hogy a gyorshajtásért elvették-e a jogosítványát úgy mint mástól?

csú 2016.03.21. 22:06:16

@nagyonpimasz: Talált, süllyed: "Vagy közérdekű adatként kérjük ki, hogy a gyorshajtásért elvették-e a jogosítványát úgy mint mástól"

Italos 2016.12.28. 07:56:49

Azóta már visszakapta a jogsiját.Egy belvárosi étterem most azon mérgelődik,hogy a kabinet tagjai mekkora balhét csináltak évzáró bulinként.Úgy tűnik,csak az dolgozhat ott aki iszik./még a rend őreit is kihívták
süti beállítások módosítása