CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borbély Lénárd kinek fújja? Ahol nem érvényes a csepeli tiltó lista

2015. február 19. 05:57 - csú

szondazas-2_1.PNGPiásnak azt az embert nevezi a köznyelv, aki rendszeres alkoholos befolyásoltság alatt van. Rabjává vált az italnak.

Az a tény, hogy Borbély Lénárd polgármester Ferencvárosban hajnalban, az erzsébeti rendőrség járőrei előtt lebukott azzal, hogy ittas állapotban vezette gépkocsiját, magában még nem elégíti ki a piás címet. Akkor azonban, ha igazak a csepeli mendemondák és ez az állapot igen gyakori Borbélynál, jogosan ráéghet ez a megnevezés.

A látszat Borbély ellen dolgozik!

ne_birsagold_meg.PNGValamennyien emlékezünk arra a fényképre, ami a csepeli Közterület Felügyelet irodájában azt demonstrálta, hogy íródott egy levél, amelyiken azon gépkocsik forgalmi rendszámait sorolják fel, amelyik a kerületi (és Fidesz) vezetők járműveit tartalmazta. Nagy ákombákom betűkkel ráírva: NE BÍRSÁGOLD MEG!

Csepelen valószínűleg ezért nem bukhatott meg sem Borbély, sem Németh. Mert arról igen sok csepeli mesélhetne, hogy látta Borbélyt a svábbálon a „WC ajtónak támasztva várakozni a kirendelt önkormányzati kisbuszra. Sokaknak van vizuális élményük arról is, amikor a Németh által elbukott országgyűlési választás után, úgy sírtak a nyilvánosság előtt, mint a választási malacok.

Az is megdöbbentő, hogy a legmagasabb csepeli kitüntetést egy csak általuk ismert kocsmárosnak adták. Legendák terjednek egyes Fideszes vezetők rongálásairól, kötekedéseiről a helyi rendőrökkel, és arról, hogy volt olyan aki rokonát hozta ki a rendőrségről, saját mentelmi jogára hivatkozva.

A város költségvetésében, és elszámolásában szerepelnek azok a tételek, melyek a piálásaikat takarták. Az egyik év második felében szinte minden hónapban többször is elszámoltattak úgynevezett „születésnapi, meg évfordulós rendezvényeket” közpénzből, és a kerületi szociális intézménnyel finanszíroztatták.

Gyakorlattá tették az italozást szolgáló rendezvényeket, amelyek a „Csepeli disznóvágás és a sörsátor” néven jelentettek költségvetési tételeket.

A rendőrségtől elvonták a térfigyelő rendszer kezelését és azt saját emberüknek, Sághi-nak - a helyi magánrendőrségként üzemelő, de szakértelemmel és adatvédelmi jogosítványokkal nem rendelkező - Közterület Felügyeletnek játszották át.

Aztán a 2014-es helyhatósági választási kampányban bebizonyították, hogy hogyan is kezelik a személyiségi jogokat tartalmazó adatokat. A helyi rendőrséget meg azért „támogatják” közpénzből, hogy azokat a feladatait lássa el (pl. járőrözés), amelyeket hivatása miatt is köteles lenne.

Sok itt a meg nem válaszolható kérdés, ami Borbéllyal szembefeszül!

A legnagyobb bajt mégsem ő követte el.

Most természetesen egyre másra határolódnak el tőle azok a „barátai”, akik korábban tüzelték, hogy legyen polgármester. Németh Szilárddal együtt mindannyian tudták, hogy „nagy a kabát”, amit Borbélyra erőltettek.

A harmincas évét alig meghaladó, Csepeli gyökerekkel csak igen csekély mértékben rendelkező, szak- és helyismeretet nélkülöző ember nem tud egy nyolcvanezres kerületet elvezetni. Frusztrációi, megfelelési bizonytalanságai vannak, amiket nem tud az ital, tivornyák, nagyzás és urizálás nélkül áthidalni.

Ezért kell egy Skoda nagy autó neki, meg egy másik /Ford Mondeo/, ami hazaviszi. Természetesen parádés sofőrrel a közkasszából finanszírozva.

Borbélynak nem csupán azért kell lemondania, mert lebukott ittas vezetésen, hanem elsősorban azért, mert sem mentális, sem szakmai, sem emberi tekintetben nincs abban a helyzetben, hogy megfeleljen egy budapesti kerület igényeinek.

Nagy a felelőssége a Fidesz többségnek. Tarthatják tovább funkcióban Borbélyt, de mivel a problémát nem oldották meg, később még nagyobb erővel fog rájuk törni. Nem csak egy ember sorsa, hanem emberek sokaságának a sorsa van a kezükben. Minél később szánják rá magukat a cselekvésre annál nagyobb fájdalommal jár majd a megoldás.

HORVÁTH GYULA

Forrás: a szerző weblapján megjelent A PIÁS című írás

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr427181583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása