CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bántják Németh Szilárdot, a birkózó szövetség új elnökét, pedig ő csak az átadás-átvételt akarta gyorsítani

2015. február 28. 05:54 - csú

nsz_a_parlament_oszlopanal.PNG– Hegedüs Csaba gratulált önnek a megválasztásakor, de aztán később a sajtóban nehezményezte, hogy markos testőrök akarták kitessékelni a saját irodájából…
– Ugyan már! Annyi történt, hogy miután megvolt a döntés, még ott a közgyűlésen bejelentettem, hogy az átadás-átvétel meggyorsítása érdekében mindenki vigye el az irodákból a személyes holmijait, ami azonban a birkózószövetség tulajdona és szükséges a működéshez, az természetesen maradjon. Azt nem akadályozhatom meg, ha valaki önként távozik...

Már a fenti részletből is látszik, hogy Csepel bukott képviselője, a Magyar Birkózó Szövetség új elnöke mennyire jóságos és kedves ember, legfeljebb félreértik baráti gesztusait. Sőt, még bánják is őt. Mivel és miért? Ezi kiderül Deák Zsigmondnak, a Magyar Nemzetben megjelent interjújából:

Németh Szilárd országgyűlési képviselőt, a Csepeli BC elnökét január 30-án választották meg Hegedüs Csaba ellenében a Magyar Birkózó Szövetség első emberének. Bár a közgyűlésen történtek még mindig vetnek hullámokat, az új vezér tételesen cáfolja a szerinte politikai indíttatású támadásokat, s előre néz, természetesen főképp a riói olimpia felé. Ám addig a jövő heti Magyar Nagydíjat is le kell bonyolítani, az új otthonnak számító Körcsarnokot rendbe hozni, az idei vb-n és a többi kvalifikációs viadalon jól szerepelni, s a többi kitűzött célt megvalósítani.

– Valamilyen oknál fogva nem csitulnak a kedélyek a megválasztása körül, hetek múltán is megjelennek amolyan „összefoglalók” különböző orgánumokban, amelyekben jellemzően az ellentábor szólal meg. Mire véli mindezt?
– Nevezzük nyugodtan ezeket az írásokat összefoglaló hazugságoknak. A választás dokumentumai nyilvánosak és elérhetők, az egészet az előző elnökség szervezte és készítette elő, a Hegedüs Csaba égisze alatt elfogadott alapszabály szerint zajlott, semmi olyasmi nem történt, ami ennek ellentmondott volna. A jelölőlistára kerüléshez a szavazásra jogosultak tíz százalékának ajánlása kellett, nekem ez bőven megvolt, Hegedüs valóban többet kapott, de ez nem számít. A közgyűlésen újra meg kellett erősíteni a jelölést – hozzáteszem, szerintem feleslegesen, de majd módosítjuk az alapszabályt –, ezt már megnyertem, majd a választást is 70:55-re. Igazából Hegedüshöz kötődő újságírók és szoclib hátterű hírportálok handabandáztak, minden megfelelt a törvényi előírásoknak.

– Az is, hogy a vádak szerint fideszes polgármesterek tömege voksolt a helyi klubvezetők helyett, és az olimpiai ezüstérmes Bárdosi Sándort is más akarta „pótolni”?
– Megnéztem a jegyőzkönyvet, két polgármester voksolt, mindkettő kötődik a birkózáshoz és a települése tartja el a helyi klubot. Bárdosi Sanyi pedig nem mond igazat, hiszen két szavazati joga egyikét átruházta másra, amit nagy csinnadrattával ott helyben visszavont. Ő tudja, miért tette! Mondom még egyszer, politikai indíttatásúnak érzem az utólagos támadásokat, nem is igazán szeretnék velük foglalkozni.

– S azzal, hogy a másik oldal is felmutatott egy fideszes országgyűlési képviselőt az alelnöknek jelölt Simonka György személyében?
– Örülök, hogy említi, innen is látszik, hogy a váltás nem politikai hátterű volt. A magyar birkózócsalád úgy látta, hogy változásra van szükség a sportágban, s öt évre megválasztott elnöknek. Ezek után remélem, senki sem várja, hogy két hét alatt végezzek azzal, amire az elődömnek évtizedei voltak.

– Hegedüs Csaba gratulált önnek a megválasztásakor, de aztán később a sajtóban nehezményezte, hogy markos testőrök akarták kitessékelni a saját irodájából…
– Ugyan már! Annyi történt, hogy miután megvolt a döntés, még ott a közgyűlésen bejelentettem, hogy az átadás-átvétel meggyorsítása érdekében mindenki vigye el az irodákból a személyes holmijait, ami azonban a birkózószövetség tulajdona és szükséges a működéshez, az természetesen maradjon. Azt nem akadályozhatom meg, ha valaki önként távozik, de az alkalmazottak közül senkit sem küldtem el, a birkózásért mindenkivel együtt akarok dolgozni. Arra törekszem, hogy ha előfordultak is hibák, máskor ne kövessük el azokat. Azt már korábban bejelentettük, hogy a válogatottak jól működő szakmai stábjait nem bolygatjuk, hogy megteremtsük a nyugodt felkészülést, s megőrizzük az eredményességet.

– Hogyan állnak az említett átadás-átvétellel?
– Pénzügyi, számviteli szakembereket bíztunk meg az átvilágítással, ez a munka lassan véget ér, s természetesen beszámolunk róla. Jómagam arra törekszem, hogy ne legyen semmiféle takargatnivalónk ezen a téren. Más területeken is komoly bizottságokat állítottunk fel, a szövetség honlapján elérhető az első elnökségi ülésünk jegyzőkönyve – ez a múltban nem volt jellemző –, amelyből részletesen kiderül a hosszú feladatlista.

– Az elsők egyike nyilván a közelgő szombathelyi kötöttfogású Grand Prix lebonyolítása. Hol tart a szervezés?
– Hamar kiderült, milyen szerény szintű a Magyar Nagydíj előkészítése, de szerencsére azóta találkoztam Szombathely polgármesterével, s állíthatom, hogy minden rendben lesz a versennyel, noha minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Remélem, a szép számú közönség részéről is így történik majd, aki eljön, nem fog csalódni.

– A válogatottak időközben átköltöztek a Nemzeti Sportcsarnok Müller Ferdinánd Edzőterméből a jóval tágasabb Körcsarnokba.
– Valóban, de azért van még mit tenni. Ez egy megörökölt projekt volt, s kiderült, hogy a létesítmény mintegy ötvenmillió forintos felújítása nem történt meg, sőt még a közbeszerzés sem ment le. Fel kell gyorsítani a folyamatokat, mert idén ősszel már olimpiai kvalifikációs világbajnokságot rendeznek Las Vegasban. Emellett megpályázzuk az egyik 2016-os kvótaszerző versenyt, hogy minél kedvezőbb lehetőséget teremtsünk a riói részvételre. Úgy vélem, kulcsfontosságú az ötkarikás szereplés nemcsak a magyar birkózás, hanem az egész nemzet szempontjából. Emellett természetesen a programunkban kitűzött célokat, az életpályamodellt, az utánpótlás kiszélesítését, a létesítményhelyzet javítását is meg akarjuk, meg fogjuk valósítani.

– Akkor most már nem számít több támadásra, inkább nyugodt munkára?
– Utóbbit remélem, egyébként meg bírom a kiképzést.

DEÁK ZSIGMOND

Forrás: Magyar Nemzet Online

Fotó: Hegedűs Márta / Magyar Nemzet

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr237226279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása