CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

F E L J E L E N T G E T Ő K

2015. március 13. 05:55 - csú

000-2 Borbély-Németh_2.pngÖt éve jelentgeti fel újra és újra a fideszes vezetésű csepeli önkormányzat vagy gazdasági társasága a csepeli szocialisták vezetőjét, illetve a szocialista frakció egyik tagját az ügyészségen. A bírósági ügyekről azok jogerős lezárása előtt már csak azért sem szeretek, egyértelmű véleményem ellenére nyilatkozni, mert nem vagyok jogász, illetve biztos vagyok benne, hogyha ez az újabb vádemelés is sikertelen lesz, akkor a fiúk úgyis átértelmezik a végzést, vagy keresnek más okot az érintettek további meghurcolása érdekében. Ezt csinálják helyben és országosan is. Azonban nem erről akarok most írni. Egyrészt azért nem, mert a bíróság talán egyszer megszülető jogerős ítéletét nem kívánom, a fideszesekkel ellentétben, megelőlegezni, másrészt azért sem, mert én már a csepeli fülkeforradalmárok, leginkább Ábel Attila alpolgármester úr ezen ügyekkel kapcsolatos kérdéseit sem hiszem el.

A fideszes fiúkról alkotott véleményemet viszont nem rejtem véka alá. Németh Szilárd korábbi polgármester mondta önmagáról: „…a feljelentés nagy barátja.” (csepel.hu, 2012.05.24., Kt-ülés jkv.) Sokat mondó, egy ember jellemére is utaló kijelentés. Az újabb feljelentés viszont azt bizonyítja, hogy

kinevezett, majd megválasztott utódja, Borbély Lénárd sem az a békés, jellemes alkat, aki elmenne egy újabb feljelentés lehetősége mellett. A bíróság által már lezárt ügy újraindítása ugyanis már az ő korszakára esik. Pedig – szerintem –, egyiküknek sincs erkölcsi alapja bárkit is feljelentgetni.

Álláspontomat nem a Fidesz-KDNP országosan egyre inkább napvilágra kerülő ügyeivel, például Rogán és Kósa lakásügyeivel, Lázár és Szijjártó Péter vagyongyarapodásával, az Orbán kontra Simicska botrány legutóbbi eseményeivel kívánom elsősorban magyarázni. Bár ezek az ügyek éppen a Fidesznek, azaz a pártnak és a párt vezetőinek a hitelét tették tönkre, ásták alá. Igen a vezetőkét is, hiszen sokan közülük, így a két csepeli vezető is, az elmúlt években azt igyekezett bizonygatni, hogy pártjuk és ők az igazság, a tisztesség mintaképei, bajnokai. Mialatt Németh Szilárd és Borbély Lénárd, nézetem szerint, mindent megtett és megtesz, ezen ügyek csepeli eltussolása, elhallgatása érdekében. A helyi, általuk irányított médiában ezekről egy sort sem lehet olvasni, míg a „szocialista maffiáról” naponta jelentenek. Sőt, a belső, helyi ügyeket is elhallgatják. Azt, példának okáért, hogy a csepeli képviselő-testület jól megfizetett fideszes tanácsnoka, Kováts Dániel, nem vallotta be vagyonnyilatkozatában, hogy egy Kft ügyvezetőjeként ~770 eFt bruttó plusz jövedelemmel is rendelkezik. (Kováts Dániel lesz az új csepeli celeb, avagy tényleg lyukas a vagyonnyilatkozata?, csepeliek.blog.hu, 2015.03.03.

Mégis, vélekedésemben inkább a két csepeli vezető személyére koncentrálok. Németh Szilárd esetében sok mindent felhozhatnék, de hitelvesztésének legnagyobb bizonyítéka, hogy a csepeliek többsége megvonta tőle bizalmát a 2014-es országgyűlési képviselő választások során, és csak azért lett parlamenti képviselő, mert a Fidesz listáján bejutó helyen szerepelt. Az sem utolsó azonban, ahogy a Magyar Birkózó Szövetség elnökévé választatta meg magát (Bántják Németh Szilárdot, a birkózó szövetség új elnökét, pedig ő csak az átadás-átvételt akarta gyorsítani, csepelie.blog.hu, 2015.02.28.). Arról is értekezhetnék, hogyan verte át a csepeli képviselő-testületen, a korábban általa felvállalt csepeli birkózócsarnok teljes felújítása helyett, egy 1000 férőhelyes, 400 milliós sportcsarnok felépítését a Kis Duna partra, arra a területre, amelynek beépítése ellen 2010 előtt még népszavazást is akart indítani. (Csepeliek! Királymajoriak! Erről álmodtatok?, csepeliek.blog.hu, 2015.03.04.) Az már csak hab a tortán, hogy hazugságon is rajta kapták, s emiatt, első fokon pert is vesztett egy szocialista politikus által indított bírósági eljárás során, s bocsánatkérésre, valamint 500 ezer forint nem vagyoni kár megfizetésére kötelezték. (Németh Szilárd (f)első fokon hazudott? Bocsánatot kell kérnie!, csepeliek.blog.hu, 2015.02.27.)

Borbély Lénárd polgármester hitelessége is kérdéses számomra. A polgármester úr ellen 2008 óta magánvádas büntetőeljárás folyik. Eltitkolja, ráadásul nem megy el a 2014. évi önkormányzati választások előtti bírósági tárgyalásra, nehogy számára negatív visszhangja legyen a tárgyalásnak. Ez év január 25-én ittas vezetésen éri a rendőrség, s ezt a tényt is elhallgatja, majd a sajtó érdeklődése miatt kb. két héttel a tettenérés után nyilvánosan bocsánatot kér. Hitem szerint tehát Borbély úr nem sok erkölcsi tőkével rendelkezik, ezért feljelentésének egyértelmű politikai szándékaitól sem tudok elvonatkoztatni. (Borbély Lénárd mélyen hallgat a csepeliek előtt hétéves adósságáról, csepeliek.blog.hu, 2015.02.22.) Különösen azért sem, mert mint kiderült, 2011. november 7-én parlamenti hozzászólásában szenvedélyesen követelte az ittas vezetők szigorúbb megbüntetését. Ugyanakkor, nem mert megszólalni az M0-ás autópálya egyes szakaszainak fizetőssé tétele kérdésében, nem hozta nyilvánosságra az október 22-én Németh Szilárddal aláírt átadás-átvételi dokumentumokat, vagy hazugságokat vállalt fel egy munkatársa által előkészített képviselő-testületi előterjesztésben. (Lásd a graffitik elleni, január 29-i testületi előterjesztést, csepel.hu) 

Egy ember hitelességét, leginkább szavainak és tetteinek azonossága teremtheti meg. Németh Szilárdnak és Borbély Lénárdnak, a feljelentések e két nagy barátjának az esetében, meggyőződésem szerint, erről nem mindig beszélhetünk. Egy szó, mint száz, számomra mindketten hiteltelenek, ennél fogva erkölcsi kinyilatkoztatásaik, feljelentgetéseik, ez utóbbiakkal kapcsolatos megnyilatkozásaik, nem bírnak semmilyen relevanciával. Azt gondolom, inkább dolgozniuk kellene. Leginkább a csepeliekért.

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr227261497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása