CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

"Sajnos, amitől féltek, az valós" - írja egy óvónő csepeli sorstársainak

2015. április 16. 05:59 - csú

felkialt-jel-nagyobb_1.jpgA csepeli képviselő-testület csütörtökön reggel hét órától Borbély Lénárd polgármester kezdeményezésére rendkívüli ülés keretében újra  a kerületi óvodák egyesítéséről tárgyal. Szerdán már ismertettük a várható fejleményeket. Most egy olyan, nem Csepelen dolgozó óvónő levelét közöljük, aki már megtapasztalta, hogy mit jelent az összevont, egyesített óvodában dolgozni:

"Óvoda összevonás?
Annak idején én is átéltem egyet. Költséghatékonyságra hivatkozva tették.
Az óvodavezetőket beküldték csoportba dolgozni, így a mindennapi teendők mellett a gyerekek között is helyt kell állniuk, ami így elég embert próbáló, hiszen megnövekedett a feladatuk.

Azt ígérték, hogy

az óvoda programján nem változtatnak. Ez részben maradt is, de a helyi óvodai programunk módszertani útmutató lett és írtak egy új programot, melybe minden óvoda sajátossága lett egybefoglalva.
Éppenséggel azt nem mondhatnám, hogy az óvónők papírmunkája csökkent. Megváltoztatták a gyerekek képességeinek mérőrendszerét, amit a mai napig tökéletesítgetnek, ami nem rossz, csak egyre bonyolultabb.
Az addig elfogadott nevelési terv, féléves/éves értékelési rendszerünk, melyet a csoportok életéről írtunk, az már nem volt számukra megfelelő. Az idők folyamán egyre többet és többet másképp és bővebben kérnek. A módosításokat már alig bírjuk követni.

Azt mondták átjárhatók lesznek az intézmények. Ha valaki nem szeretne az egyik óvodában dolgozni, az nyugodtan kérvényezheti másik oviba helyezését. Közben persze kiderült, hogy mégsem olyan könnyen megy az. Elég huzavonás, főleg ha szembesítik az alkalmazottat a tagóvoda-vezetővel.
Az óvodavezető vagy helyettese egy évben egyszer vagy jobb esetben kétszer kilátogat ellenőrizni az óvodákat. De ennek ellenére nem látnak bele például a tagóvoda-vezető attitűdjébe, hogy miként vezeti az óvodát, milyen a hangulat a munkatársak között.

A pszichológusi és logopédusi rendszert is megbolygatták. Sajnos egyre kevesebb időt töltenek el egy-egy óvodában, mert több óvodába is ki kell járniuk, minimális időt töltenek nálunk. A karbantartás is nehézkes, ha bejelentjük a hibát, pl. elromlott egy csap, akkor sokáig kell várni, mire kijönnek javítani. Amíg volt gondnok, addig könnyebben megoldódott, de most már..... sajnos amitől féltek, az valós :( "

Forrás: ovodak.blog.hu

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr607371904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása