CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borbély Lénárd botránya az óvoda-összevonás: a polgármester ismét lerázta a csepelieket

2015. április 16. 12:21 - csú

Az MSZP csepeli frakciójának közleménye

felkialtojel.PNG"Botrányos, amit a csepeli városvezetés a XXI. kerületi óvodák spórolási célú leépítése kapcsán művel! Botrányos, hogy a fideszes városvezetők a kerületben élőket semmibe veszik! 

A kerületi óvodák egyoldalú és indokolatlan összevonása ellen szervezett keddi civil demonstráció után az ellenzéki pártok rendkívüli képviselőtestületi ülést kezdeményeztek, hogy végre kiderüljön, a remélt, minimális költségvetési spóroláson kívül mi értelme van a jól működő óvodahálózat szétverésének. 

A városvezetésnek csütörtök reggel 7 órára sikerült összehívnia az ülést, amelynek napirendjén eredetileg az óvodák körül kialakult helyzet tisztázása lett volna. Az MSZP azt várta a fideszes városvezetőktől, hogy mutassák be végre azt a szakmai háttéranyagot, amely részletesen megindokolja az átszervezést. Ám az ellenzéki előterjesztést egy „ellen-előterjesztéssel” okafogyottá tették, és napirendre sem vették. 

Az átszervezés okait feltáró dokumentum így megint nem került elő, cserébe Borbély Lénárd polgármester cinikus módon sürgős elfoglaltságra hivatkozva lerázta a tiltakozó szülők és pedagógusok érdekét képviselő ellenzéket 

Az óvodáink nem gazdasági társaságok! Ezekben az intézményekben ne a pénz, hanem a gyerek legyen az első! Az MSZP az aggódó szülőkkel és a pedagógusszakmával együtt változatlanul elfogadhatatlannak tartja az óvodák egyoldalú és kizárólag pénzügyi szemléletű átszervezését!

Követeljük, hogy vonják vissza az óvodák összevonásáról szóló döntést, majd pedig a szülők a szakmai és az ellenzék bevonásával vitassák meg a kérdést!

Az MSZP csepeli frakciója"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr427372916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása