CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Amit a halálbüntetés körüli Orbán-féle cirkusz eltakar: a korrupció!

2015. május 05. 04:02 - csú

korrupcios_karikatura.PNGMiközben a halálbüntetés körül generált Orbán-féle cirkusz napok óta csúcsra van járatva, a Quaestor-ügy úgy tetszik belesimul a többi bűnügy sorába. A rácsodálkozás, hogy így is el lehet lopni majd' kétszázmilliárdot, elmúlik, és már csak a lapok gazdasági rovataiban, esetleg a rendőrségi hírek között bukkan fel egy-egy napi hír a becsődölt brókercégről.  Ezen dolgozott a Fidesz apraja-nagyja, hogyan is lehetne kimászni a nem mindennapi slamasztikából. Látszott, nyakig benne voltak a Tarsoly Zsolt nevével fémjelzett üzelmekben. A külgazdasági és külügyi tárca pénzei, a fideszes, vagy fideszes többségű önkormányzatok irányított befektetései nem véletlenül landoltak a Quaestornál.

Oka van mindennek. Mint ahogy minden, a brókercsőd utáni figyelemelterelő intézkedésnek is. Hiába nem jogszerű, és hiába sérti a mostanában gyakori bank- és brókercsődök károsultjait, hogy a kormány csak

a quaestorosokat menti sebbel-lobbal, mégis megtörténik. A héten már be is nyújthatják kártérítési igényeiket a megbukott Tarsoly-birodalom ügyfelei. Maga Orbán Viktor látta el kézjegyével a kormányrendeletet, ami kimondja, hogy a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja egy hónapon át várja a harmincegynéhány ezer ügyfél jelentkezését a megyeszékhelyek kormányablakainál.

Még egyszer: nagy oka van annak, hogy a Quaestor károsultakat sajátjaként kezeli a kormány. Nem riad vissza attól, hogy (vissza)éljen hatalmával, nem sajnál rá közpénzt sem, hogy majdnem teljes kártalanításban részesítse a kockázatvállalás miatt amúgy jóval kevesebbre számító befektetőket. A rendőrséget, az ügyészséget a felügyeletet ugyanis a Fidesszel néha túlzottan is lojális vezetőkön keresztül meg tudja győzni arról, hogy mi a helyes magatartás. A lassú őrizetbevételek, a vagyonkimentés előtt sokáig nyitva hagyott kiskapuk, a felügyelet hasonlóan tétova lépései azt a képzetet erősítették, akár szándékosság is állhat mögötte. Mindezek azonban semmit sem értek volna, ha nincs az erőszakolt kártalanítás. A tömeg követelte volna a felelősök megkeresését, megnevezését és felelősségre vonását. Feltételezett érintettsége okán ezt nem akarta megvárni a kormány. Inkább megvásárolja az emberek hallgatását - a köz pénzéből.

Törő András

Forrás: Népzava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr597430730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása