CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ma este Bécsben Eurovíziós döntő, Bogie a 22. fellépő, és büszke arra, hogy csepeli lány

2015. május 23. 12:07 - csú

bogi.PNGMa este rendezik meg Bécsben a 60. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét, amelyben 27 ország előadója lép színpadra, köztük a magyar Csemer Boglárka Boggie Wars For Nothing című dalával. (A Duna TV 21 órától kapcsolja az osztrák fővárost.)

A fináléban a Wiener Stadthalléban elsőként a Szlovéniát képviselő Maraaya adja elő Here for You című dalát. A keddi elődöntőből a fináléba került Csemer Boglárka Boggie száma, a Wars For Nothing 22.-ként hangzik el a 27-es mezőnyben.

A háborúellenes dalt az előadó Sebestyén Áronnal és Bori Sára Helénével közösen írta. A színpadon négy vokalista, Sapszon Orsolya, Szeder-Szabó Krisztina, Dely Domonkos és Szakonyi Milán kíséri a döntőben is Boggie-t. A produkció koreográfusa Tihanyi Ákos, a látványért felelős kreatív munkatárs Pócsik Henrietta.

Csemer Boglárkáról a Ripost című netlap többek között a következőket írja:

Arisz­tok­ra­ti­kus, lé­gies  a ki­né­zete, magas az in­tel­li­gen­ci­ája.  Bog­gie  min­dig tu­da­to­sítja: Cse­pel­ről szár­ma­zik. Szüleim a Csepeli Erőműben ismerkedtek meg egymással. Édesapám hegesztőlakatos, édesanyám szövő-fonó szakmunkás. Én is Csepelen nőttem fel, ott jártam iskolába. Egyszerű emberek vagyunk, családunkban egyáltalán nincs művész, aki, mondjuk, inspirált volna, valóságos csodabogárnak számítottam különös hóbortjaimmal” – mesélte Boggie a Hello! magazinban, majd azt is elmesélte, munkás szülei mindenben támogatták. „Édesapám például, aki egy kifinomult lelkű ember, jó érzékkel vette észre, mennyire csillog a szemem, amikor énekelek. Elvitt hát egy zeneiskolába. Sokat köszönhetek a pedagógusoknak is. Szinte hihetetlen, de a jóisten úgy rendezte, hogy mindig jó szándékú, segítő emberek vegyenek körül” – áradozik Boggie kedves szüleiről és környezetéről.

A bécsi dalversenyen a pontszámokat az egyes országok nemzeti zsűrijének – a péntek esti főpróbán leadott – szavazata, valamint a tévénézőktől a verseny applikációján, telefonon és/vagy SMS-ben az utolsó dal elhangzását követő 15 percben érkezett voksok által kombinált eredmény adja ki (saját országra nem lehet szavazni).

A Duna TV 21 órától élőben közvetíti a döntőt a helyszínről.

Forrás: MTI-MNO-Ripost-Hello

További információk az Eurovíziós dalfesztivál bécsi döntőjéről és Csemer Boglárkáról ITT OLVASHATÓK

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr837484856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása