CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nekünk meg marad a macskajaj

2015. május 27. 03:21 - csú

masnapossag-255.pngA szánalmas pálinka szabadságharc  inkább tűnt már öt évvel ezelőtt is ócska ripacskodásnak. Az Európai Bizottság másodszor készül elverni a port a magyar kormányon az elbukott pálinka szabadságharc miatt. Ismerve a kormányfő habitusát, meglesz a Lúdas Matyi-féle harmadik is, hiába lengeti Orbán a szeszfokosát. 

A csaknem kétszáz államtitkár, helyettes államtitkár között igazán elférne egy uniós kötelezettségszegési államtitkárság is. Lenne dolog elég: a házi párlatfőzés jövedéki adóztatása körüli utóvédharcok mellett a földtörvénytől a reklámadóig, a cafetéria-biznisz lenyúlásáig, a jegybanktörvényig, a büntető különadókig.

Többnyire a nemzetközi cégek, a külföldi befektetők elleni jogszabályokkal folytatott boszorkányüldözés torkollik kötelezettségszegési eljárásba, aminek Orbán szempontjából kettős haszna van:

elüldözheti a vazallusai, barátai és családtagjai lehetséges versenytársait az országból és a "zembereket" az unió meg a multik ellen uszíthatja. Elvégre bizonyos értelemben a multik is megélhetési bevándorlók, hiszen idejöttek és keresni akarnak azon a népen, amelynek kisdedei alfelén piros folt jelzi ázsiai eredetét.

Persze ahol a történelem fogaskerekeit forgatja a magyar miniszterelnök, ott hull a forgács is. A nagy nekiveselkedésben jut baráti, vagy inkább atyai tockos és saller a hazai vállalkozóknak is. Ők ráadásul még kötelezettségszegési eljárást sem indíthatnak a Párt és kormánya ellen, pedig Orbán Viktor és hűbéresei velük és mindannyiunkkal szemben szegik csak meg igazán a kötelezettségeiket.

Ebbe a sorba illik ez a szánalmas pálinka szabadságharc is, ami inkább tűnt már öt évvel ezelőtt is ócska ripacskodásnak. Az Európai Bizottság másodszor készül elverni a port a magyar kormányon az elbukott pálinka szabadságharc miatt. Ismerve a kormányfő habitusát, meglesz a Lúdas Matyi-féle harmadik is, hiába lengeti Orbán a szeszfokosát. Addig védte a magyarok pálinkafőzési jogát a kormány, amíg sikerült a minőségi hungarikumot előállító, adózó, munkavállalókat foglalkoztató pálinkaházak forgalmát megfelezni.

Ebből mindenesetre azt a következtetést mindenképpen le lehet vonni, hogy Orbán antialkoholista, vagy csak a pálinkát nem szereti, vagy szűk udvari körének nincsenek érdekeltségei ebben az agrárágazatban. Ám hírlik, veje a múlt héten beszállt a pálinkafőzési bizniszbe. Hamarosan itt a szeszrendszerváltás! Nekünk meg marad a macskajaj.

Bihari Tamás (Népszava)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr747471404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása