CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Budapest fölé magasodik a csepeli rekorder kehely

2015. június 06. 04:24 - csú

viztorony_csepelen.PNGMagyarország, egyben pedig Budapest legmagasabb víztornya a csepeli „csíkos” víztorony. A több mint 70 méteres, háromezer tonna víz tárolására alkalmas vasbeton monstrum belül olyan, mintha a Csillagok Háborúja valamelyik díszletéhez épült volna, kelyhének „teraszáról” pedig lenyűgöző kilátás nyílik a városra.

A Budapest fölé magasodó víztornyoknak köszönhetjük, hogy a csapból a nyolcadik-tízedik emeleti lakásban is normális nyomással folyik az ivóvíz. A víztorony-építészet elmúlt több mint százéves hazai történetének köszönhetően ezek a hatalmas épületek szerves részei lettek a városképnek; elég csak a híres Árpád útit, vagy a Margit-szigeten emelkedő víztornyot említeni. A legmagasabb víztorony Csepelen van: a Láthatatlan Budapest című videóriport-sorozatunk új adásában megmutatjuk, hogy ez a vasbeton építmény nem csak funkciójában érdekes (több mint háromezer tonna tömeget tart hetven méterrel a város felett), de a „kehelyteraszáról” nyíló lenyűgöző kilátás miatt is. (valasz.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr477516270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása